Paella med grillede pebre, spicy chorizopølse og sommergrøntsager

Billede
Paella med grillede pebre, spicy chorizopølse og sommergrøntsager

Paella med grillede pebre, spicy chorizopølse og sommergrøntsager

Paella er indgrebet af spansk madkultur, men kombinationen af stegte ris, krydret kød og bagte grøntsager får smilet frem hele verden rundt. Her bruger vi chorizo, som i små mængder bidrager med meget smag.I større produktion kan retten laves i ovnen.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.20
Portioner
20

Ingredienser

Paella

Løg, hakket
600 g
Chorizo, i tern
600 g
Hvidløg, hakket
40 g
Olivenolie
250 g
Røde linser, tørrede
400 g
Risottoris
1200 g
Gulerødder, i tern
450 g
Bladselleri, snittet
450 g
Paprika, røget
20 g
Gurkemeje
15 g
Chili, tørret
5 g
Tomatpuré
100 g
Fiskesauce
100 g
Bouillon
4500 g
Salt & Peber

Topping til paella

Røde peberfugter, i grove stykker
750 g
Rapsolie
Salt
Ærter, optøede
600 g
Cherrytomater, halveret
300 g
Persille, grofthakket
50 g

Sådan gør du 

Paella

Steg løg, chorizo og hvidløg af ved middelvarme i olivenolie på en kipsteger. Lad det brune en smule.
Tilsæt røde linser, risottoris, gulerødder og bladselleri. Steg det igennem så grøntsagerne bliver let tilberedte.
Tilsæt nu krydderierne, chili efter smag, tomatpuré og fiskesauce, og smag til med salt og peber.
Fordel risene i gastrobakker og hæld bouillonvæsken henover. Damp paellaen færdig i ovnen ved 180 grader i 25-35 minutter. Alternativt lad den blive i kippen, hvis der er plads.

Topping til paella

Skær de røde peberfrugter i grove stykker og vend dem med lidt rapsolie og salt.
Grill dem i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter, indtil de er let grillede.

Opskriften indgår i disse retter