Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred
Billede
Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.00
Portioner
20
DAGEN FØR
Ingredienser
Fennikel, i tern
1000 g
Løg, hakket
400 g (4 stk)
Hvidløg, presset
40 g (5-6 fed)
Fennikelfrø
20 g
Olivenolie
250 g (3 dl)
Citron, saft og skal
1 stk
Grøntsagsbouillon
1 liter
Hvide bønner, tørrede
160 g
Pasta
800 g
Persille, hakket
75 g
Røget ørred, uden skind og ben
500 g
Granaost, revet
Sådan gør du
Kog de hvide bønner i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn.
Kom fennikel, løg, hvidløg og fennikelfrø i en gryde sammen med olivenolie, og rist ved svag varme i 15-20 minutter, indtil det hele er mørt og let udkogt. Kom citronsaft, citronskal, hvide bønner og grønsagsbouillon i gryden, og kog i 10-15 minutter, til væsken er reduceret til det halve.
Lige inden spisetid, vend den plukkede ørred i saucen. Smag til med salt og peber.
Bring en stor gryde i kog med vand og salt, og kog pasten efter anvisning på posen.
Ved servering
Vend saucen ned i pastaen sammen med persille, og top med revet granaost efter behov.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
518 kJ
Kulhydrater
13,0 gram
Proteiner
4,6 gram
Fedtstof
5,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg