Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred

Billede
Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred

Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred

En skøn pastaret med en milde anisnoter fra fennikelfrøene. Citronen balancerer ørredens fyldige fedme - en velsmagende og anderledes pastaservering.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.00
Portioner
20

Ingredienser

Fennikel, i tern
1000 g
Løg, hakket
400 g (4 stk)
Hvidløg, presset
40 g (5-6 fed)
Fennikelfrø
20 g
Olivenolie
250 g (3 dl)
Citron, saft og skal
1 stk
Grøntsagsbouillon
1 liter
Hvide bønner, tørrede
160 g
Pasta
800 g
Persille, hakket
75 g
Røget ørred, uden skind og ben
500 g
Granaost, revet

Sådan gør du

Kog de hvide bønner i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn.

Kom fennikel, løg, hvidløg og fennikelfrø i en gryde sammen med olivenolie, og rist ved svag varme i 15-20 minutter, indtil det hele er mørt og let udkogt. Kom citronsaft, citronskal, hvide bønner og grønsagsbouillon i gryden, og kog i 10-15 minutter, til væsken er reduceret til det halve.

Lige inden spisetid, vend den plukkede ørred i saucen. Smag til med salt og peber.

Bring en stor gryde i kog med vand og salt, og kog pasten efter anvisning på posen.

Ved servering

Vend saucen ned i pastaen sammen med persille, og top med revet granaost efter behov.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
518 kJ
Kulhydrater
13,0 gram
Proteiner
4,6 gram
Fedtstof
5,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred

Pasta med fennikel, hvide bønner, citron, persille og røget ørred

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg