Pasta med hvidløg, persille og citronskal

Billede
Pasta med hvidløg, persille og citronskal

Pasta med hvidløg, persille og citronskal

Pastaen får sin smag fra aromatiske råvarer som citron, hvidløg og persille i denne enkle ret. Hvis I køber tørret pasta, er det en oplagt mandagsret, for det tager mindre end et kvarter at lave den. Særligt lækkert bliver det, med hjemmelavet pasta.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Hvidløg
5 fed
Citron, skal
3 økologiske citroner
Persille, hakket
1 bundt
Pasta, penne
1000 g
Olivenolie
1 dl
Salt & Peber
Parmesan
200 g

Sådan gør du 

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Riv skallen af citronerne. Skyl og hak persillen groft.

Fyld en stor gryde med rigeligt vand, tilsæt et gavmildt skud salt, og sæt gryden i kog. Smid pastaen i, når vandet koger. Rør i pastaen undervejs, og kog, til den er ”al dente”.

Hæld vandet fra pastaen gennem et dørslag. Tag samme gryde, og sæt den tilbage på kogeblusset. Kom olivenolien i gryden, og lad den blive varm, men ikke brandvarm. Tilsæt hvidløget i tynde skiver, og lad det boble i olien i et par minutter ved lav varme. Tilsæt nu pastaen, citronskallen og persillen, og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber fra kværn, og server straks. Riv eller drys parmesan på ved bordet.

Opskriften indgår i disse retter