Pasta med hvidløg, persille og citronskal
Billede
Pasta med hvidløg, persille og citronskal
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Hvidløg
5 fed
Citron, skal
3 økologiske citroner
Persille, hakket
1 bundt
Pasta, penne
1000 g
Olivenolie
1 dl
Salt & Peber
Parmesan
200 g
Sådan gør du
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Riv skallen af citronerne. Skyl og hak persillen groft.
Fyld en stor gryde med rigeligt vand, tilsæt et gavmildt skud salt, og sæt gryden i kog. Smid pastaen i, når vandet koger. Rør i pastaen undervejs, og kog, til den er ”al dente”.
Hæld vandet fra pastaen gennem et dørslag. Tag samme gryde, og sæt den tilbage på kogeblusset. Kom olivenolien i gryden, og lad den blive varm, men ikke brandvarm. Tilsæt hvidløget i tynde skiver, og lad det boble i olien i et par minutter ved lav varme. Tilsæt nu pastaen, citronskallen og persillen, og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber fra kværn, og server straks. Riv eller drys parmesan på ved bordet.
TIP TIL AL DENTE PASTA
Opskriften indgår i disse retter
Pasta med hvidløg, persille og citronskal
Indeholder
Gluten, Mælk