Pasta med palmekål, edamamebønner og kalkun

Billede
Pasta med palmekål, edamamebønner og kalkun

Pasta med palmekål, edamamebønner og kalkun

Kålen er her et dejligt, let bittert indslag til den bløde og runde pastaret. Du kan vælge at stege lidt af palmekålen hårdt på panden og drysse det udover pastaen ved servering. Det giver en god sprødhed.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
8.00
Portioner
20

Ingredienser

Løg, hakket
300 g (3 stk)
Hvidløg, presset
30 g (5 fed)
Olivenolie
100 g
Flåede tomater 
1000 g
Oregano
20 g
Citron, saft og skal
1 stk
Grøntsagsbouillon
8 dl
Palmekål, fintsnittet
500 g
Piskefløde 38%
4 dl
Kalkunbryst, i tern
600 g
Edamamebønner
600 g
Spaghetti
800 g
Salt & Peber
Parmesan, revet, efter behov

Sådan gør du

Rist begge slags løg i olivenolie ved svag varme i ca. 4-5 minutter, uden de tager farve. Tilsæt flåede tomater, oregano, citronskal og -saft og grøntsagsbouillon.

Kog ind så væsken fylder ca. 2/3 af udgangspunktet, og kom derefter palmekål og fløde i retten. Kog i yderligere 5-6 minutter, og smag til med salt og peber.

Rist kalkunbrystet ved høj varme, det må gerne få godt med kulør, så rist evt. à et par omgange.

Kog spaghettien efter anvisningen på posen i rigeligt letsaltet vand. Kom edamamebønnerne og kalkunbrystet i saucen, og vend det sammen med pastaen. Drys med revet parmesan efter behov.

Ved servering

Servér pastaen i et stort fad, og pynt evt. med lidt af palmekålen og edamamebønnerne.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
472 kJ
Kulhydrater
10,6 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
5,1 gram

Opskriften indgår i disse retter