Pasta med squash, friske ærter, fløde og citron

Billede
Pasta med squash, friske ærter, fløde og citron

Pasta med squash, friske ærter, fløde og citron

Denne sommerlige pastaret er dejlig nem og hurtigt at lave, så har du mod på det, kan det virkelig anbefales at bælge dine egne ærter til retten. Det giver nogle dejlige konsistenser til pastaen, og smagen løftes markant.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.30
Portioner
20

Ingredienser

Squash, i tynde skiver
3 kg
Løg, finthakket
600 g
Hvidløg, finthakket  
20 g
Chiliflager, kan udelades
4 g
Fløde 38%
7,5 dl
Citron, saft og skal
135 g
Spaghetti
1,2 kg
Parmesan, revet
225 g
Ærter
600 g
Olivenolie
45 g

Sådan gør du

Steg squash i olivenolie i en stor pande eller bredbundet gryde i et par minutter. De må gerne få godt med farve, men skal stadig have noget bid. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med et par minutter, til løgene er møre, inden du tilsætter chiliflager, fløde og citronskal og citronsaft. Lad det simrekoge i ca. 10 minutter til en sammenhængende sauce.

Kog spaghettien i letsaltet vand i ca. 7-8 minutter. Når pastaen næsten er færdig, så kom et par skefulde pastakogevand i flødesaucen. Si så vandet fra pastaen, og kom pastaen i gryden med saucen, og vend godt rundt.

Lad det simre i nogle minutter, og tilsæt undervejs parmesan og ærter. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.

Servér pastaen med friskrevet parmesan og evt. lidt citronskal.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
484 kJ
Kulhydrater
12,5 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
5,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Pasta med squash, friske ærter, fløde og citron

Pasta med squash, friske ærter, fløde og citron

Indeholder
Gluten, Mælk