Pasta med tomatsauce

Billede
Pasta med tomatsauce

Pasta med tomatsauce

Tomatsauce er en klassiker og en god måde at få børnene til at smage forskellige grøntsager. Prøv denne version af tomatsauce, hvor børnene kan være med til at vælge hvilke grøntsager, de vil bruge. Tomatsaucen bliver kun bedre af at være lavet dagen før.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Tomatsauce

Løg
2
Hvidløg
3 fed
Olie
2 spsk.
Balsamico, mørk
1/2 dl
Tomatpuré
1 dåse (140 g)
Grøntsager
300 g (f.eks. gulerødder, knoldselleri, persillerødder, bladselleri, peberfrugt eller courgetter)
Timian
5 kviste
Hakkede tomater
3 dåser (á 400 g)
Salt & Peber
Sukker
til tilsmagning

Pasta

Spaghetti
1000 g

Sådan gør du

Tomatsauce

Pil og hak løg og hvidløg. Skær alle grøntsagerne ud i små firkanter eller riv dem på rivejern. Kom olien i en varm gryde, og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne og lad det riste tre-fire minutter. Kom balsamico eller rødvinseddike på, og lad det koge ind, til der ikke er mere væske. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og timian, og vend det rundt i gryden. 
Lad saucen simre i 20-30 minutter. Smag til med eddike, sukker, salt og peber

Pasta

Sæt en gryde med rigeligt vand over at koge. Kom salt i det kogende vand. Kom spaghetti i det kogende vand, og kog til den er “al dente”. Servér pasta og tomatsauce med parmesan, brød, olie og hakket persille.

Opskriften indgår i disse retter