Pasta med tomatsauce
Billede
Pasta med tomatsauce
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Tomatsauce
Løg
2
Hvidløg
3 fed
Olie
2 spsk.
Balsamico, mørk
1/2 dl
Tomatpuré
1 dåse (140 g)
Grøntsager
300 g (f.eks. gulerødder, knoldselleri, persillerødder, bladselleri, peberfrugt eller courgetter)
Timian
5 kviste
Hakkede tomater
3 dåser (á 400 g)
Salt & Peber
Sukker
til tilsmagning
Pasta
Spaghetti
1000 g
Sådan gør du
Tomatsauce
Pil og hak løg og hvidløg. Skær alle grøntsagerne ud i små firkanter eller riv dem på rivejern. Kom olien i en varm gryde, og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne og lad det riste tre-fire minutter. Kom balsamico eller rødvinseddike på, og lad det koge ind, til der ikke er mere væske. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og timian, og vend det rundt i gryden.
Lad saucen simre i 20-30 minutter. Smag til med eddike, sukker, salt og peber
Pasta
Sæt en gryde med rigeligt vand over at koge. Kom salt i det kogende vand. Kom spaghetti i det kogende vand, og kog til den er “al dente”. Servér pasta og tomatsauce med parmesan, brød, olie og hakket persille.