Pernilles suppe med smørbønner, sæsonens grøntsager og krydret sesamolie
Billede
Pernilles suppe med smørbønner, sæsonens grøntsager og krydret sesamolie
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Portioner
20
Ingredienser
Suppen
Smørbønner, tørrede
600 g
Olivenolie
2 dl
Fennikel, i grove tern
500 g
Gulerødder, i grove tern
1,5 kg
Løg
400 g
Hvidløg
55 g
Oregano, tørret
2 spsk.
Mynte, tørret
2 spsk.
Grøntsagsfond
1 L
Salt og peber
Krydret sesamolie
Olivenolie
2 dl
Spidskommen
2 tsk.
Koriander, stødt
2 tsk.
Rosen paprika
1 tsk.
Fint salt
1 tsk.
Rørsukker
1 spsk.
Tomatpuré
1 spsk.
Sesamfrø
3 spsk.
Fed hvidløg, finhakket
2
Citronsaft
1
Sådan gør du
Dagen før
Sæt smørbønner i blød i køleskabet.
Suppen
Kog smørbønnerne i rigeligt letsaltet vand til de er helt møre.
Sautér fennikel, gulerod, løg og hvidløg godt i olie i en stor gryde. Tilsæt de tørrede krydderier. Tilsæt kogte smørbønner og grøntsagsfond, og kog suppen ved svag varme under låg i ca. 45 minutter til alle ingredienser er helt møre. Blend nu suppen til den er helt glat og ensartet, og smag den til med salt og peber.
Krydret sesamolie
Bland alle ingredienser med undtagelse af citronsaft i en gryde og opvarm forsigtigt massen til det begynder at dufte. Pas på det ikke brænder. Smag sesamolien til med citronsaft.
Servér suppen med krydret sesamolie som topping og grødboller.
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter