Pernilles suppe med smørbønner, sæsonens grøntsager og krydret sesamolie

Billede
smørbønnesuppe

Pernilles suppe med smørbønner, sæsonens grøntsager og krydret sesamolie

En simpel og smagfuld pureret suppe, som kan varieres med sæsonens grøntsager, med masser af smag fra den krydrede sesamolie, flot farve og lækker fylde fra smørbønnerne. Opskriften kommer fra Pernille Jung Hansen i daginstitutionen Forfatterhuset.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Portioner
20

Ingredienser

Suppen

Smørbønner, tørrede
600 g
Olivenolie
2 dl
Fennikel, i grove tern
500 g
Gulerødder, i grove tern
1,5 kg
Løg
400 g
Hvidløg
55 g
Oregano, tørret
2 spsk.
Mynte, tørret
2 spsk.
Grøntsagsfond
1 L
Salt og peber

Krydret sesamolie

Olivenolie
2 dl
Spidskommen
2 tsk.
Koriander, stødt
2 tsk.
Rosen paprika
1 tsk.
Fint salt
1 tsk.
Rørsukker
1 spsk.
Tomatpuré
1 spsk.
Sesamfrø
3 spsk.
Fed hvidløg, finhakket
2
Citronsaft
1

Sådan gør du

Dagen før

Sæt smørbønner i blød i køleskabet.

Suppen

Kog smørbønnerne i rigeligt letsaltet vand til de er helt møre.

Sautér fennikel, gulerod, løg og hvidløg godt i olie i en stor gryde. Tilsæt de tørrede krydderier. Tilsæt kogte smørbønner og grøntsagsfond, og kog suppen ved svag varme under låg i ca. 45 minutter til alle ingredienser er helt møre. Blend nu suppen til den er helt glat og ensartet, og smag den til med salt og peber.

Krydret sesamolie

Bland alle ingredienser med undtagelse af citronsaft i en gryde og opvarm forsigtigt massen til det begynder at dufte. Pas på det ikke brænder. Smag sesamolien til med citronsaft. 

Servér suppen med krydret sesamolie som topping og grødboller.

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter