Persillerodssuppe med spinat

Billede
Persillerodssuppe med spinat

Persillerodssuppe med spinat

Persillerod er i familie med både persillen og pastinakken. Persilleroden er en robust rodfrugt, som smagsmæssigt er en god erstatning for persille. På grund af persilleroden, er denne ret let, men bliver tung af fløden, og løftes en af citronens syre.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.20
Portioner
20

Ingredienser

Løg, grofthakket
300 g (3 stk)
Persillerødder, i tern
2000 g
Olivenolie
50 g
Grøntsagsbouillon
3 liter
Fløde 38%
3 dl
Spinat, hakket
400 g
Citron, saft
2 stk
Salt & Peber

Sådan gør du

Kom løgene og persillerødderne i en gryde sammen med olivenolien, og steg 3-5 minutter til løgene er glasklare. 

Kom grøntsagsbouillon og fløde i, og bring gryden i kog, skru ned, og lad det simre i 20-25 minutter, til persillerødderne er helt møre. Kom spinat i suppen. Blend evt. suppen.

Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
203 kJ
Kulhydrater
3,6 gram
Proteiner
1,1 gram
Fedtstof
3,0 gram

Opskriften indgår i disse retter