Ramen med asparges, forårsløg og spirer

Billede
Ramen med asparges, forårsløg og spirer

Ramen med asparges, forårsløg og spirer

Ramen er en asiatisk suppe, som er blevet et stort hit. Denne version er lavet i børnevenligt format, og serverer du det hele i små skåle, kan børnene selv være med til at sammensætte deres egen skål suppe.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
3.00
Portioner
20

Ingredienser

Ramen

3 liter
Stjerneanis, hel
2 stk
Kanelstang, hel
2 stk
Kardemomme, hele kapsler
10 stk
Løg, grofthakket
500 g
Shiitakesvampe, tørrede, udblødte, grofthakket
100 g
Soya
50 g (½ dl)
Sukker
10 g (1 spsk)
Grønne bønner, i stykker á 2 cm
300 g
Bønnespirer
300 g
Forårsløg, fintsnittet 
200 g
Glasnudler
900 g
Salt

Topping

Æg
10 stk
Sesamfrø
100 g
Koriander, grofthakkede
50 g

Sådan gør du 

Ramen

Kom grønsagsbouillonen i en gryde sammen med stjerneanis, kanel, kardemomme, løg, svampene og soya. Kog ved svag varme i 30 minutter. Smag suppen til med salt og lidt sukker.

Sigt suppen inden servering, så du frasorterer alle krydderierne, men behold svampene.

Til slut, damp så aspargesene i 15-20 sekunder, og vend dem i suppen sammen med bønnespirerne og forårsløgene.

Topping

Kog æggene blødkogte. Anret koriander og sesamfrø i skåle, så børnene kan drysse det på selv.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
328 kJ
Kulhydrater
13,3 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
1,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Ramen med asparges, forårsløg, blødkogt æg, spirer og sesamfrø

Ramen med asparges, forårsløg, blødkogt æg, spirer og sesamfrø

Indeholder
Gluten