Ramen med asparges, forårsløg og spirer
Billede
Ramen med asparges, forårsløg og spirer
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
3.00
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Ramen
3 liter
Stjerneanis, hel
2 stk
Kanelstang, hel
2 stk
Kardemomme, hele kapsler
10 stk
Løg, grofthakket
500 g
Shiitakesvampe, tørrede, udblødte, grofthakket
100 g
Soya
50 g (½ dl)
Sukker
10 g (1 spsk)
Grønne bønner, i stykker á 2 cm
300 g
Bønnespirer
300 g
Forårsløg, fintsnittet
200 g
Glasnudler
900 g
Salt
Topping
Æg
10 stk
Sesamfrø
100 g
Koriander, grofthakkede
50 g
Sådan gør du
Ramen
Kom grønsagsbouillonen i en gryde sammen med stjerneanis, kanel, kardemomme, løg, svampene og soya. Kog ved svag varme i 30 minutter. Smag suppen til med salt og lidt sukker.
Sigt suppen inden servering, så du frasorterer alle krydderierne, men behold svampene.
Til slut, damp så aspargesene i 15-20 sekunder, og vend dem i suppen sammen med bønnespirerne og forårsløgene.
Topping
Kog æggene blødkogte. Anret koriander og sesamfrø i skåle, så børnene kan drysse det på selv.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
328 kJ
Kulhydrater
13,3 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
1,7 gram
Opskriften indgår i disse retter
Ramen med asparges, forårsløg, blødkogt æg, spirer og sesamfrø
Indeholder
Gluten