Rugbarer
Billede
Rugbarer
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.50
Portioner
20
Ingredienser
En rest rugbrødsdej
4 dele
Fyld - se teksten
1 del
Sådan gør du
Fyldet til rugbrødsbarer kan være mange gode ting, som du i forvejen har i skabe og skuffer. Det kan f.eks. være hasselnødder, mandler, rosiner, tørrede tranebær eller mørk chokolade.
Hak fyldet groft, og bland det med rugbrødsdejen (4 dele dej og 1 del fyld).
Kom blandingen i en sprøjtepose eller en frysepose, klip et mellemstort hul, og sprøjt dejen i en silikoneform. Lad den stå i 15 minutter på køkkenbordet.
Sæt rugbarerne ind i den 180 grader varme ovn, og giv gerne lidt damp. Det giver barerne en flot blank overflade. Barerne skal bage i ca. 15-20 minutter, til de har en kernetemperatur på 97-98 grader.
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter