Rugbarer

Billede
Rugbarer

Rugbarer

Hvis du har mere rugbrødsdej, end du kan have i dine forme, så brug den overskydende dej til at lave rugbarer med nødder, mørk chokolade, tørret frugt eller andre gode sager. Du kan selvfølgelig også lave en rugbrødsdej alene for at lave rugbarer.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.50
Portioner
20

Ingredienser

En rest rugbrødsdej
4 dele
Fyld - se teksten
1 del

Sådan gør du

Fyldet til rugbrødsbarer kan være mange gode ting, som du i forvejen har i skabe og skuffer. Det kan f.eks. være hasselnødder, mandler, rosiner, tørrede tranebær eller mørk chokolade.

Hak fyldet groft, og bland det med rugbrødsdejen (4 dele dej og 1 del fyld).
Kom blandingen i en sprøjtepose eller en frysepose, klip et mellemstort hul, og sprøjt dejen i en silikoneform. Lad den stå i 15 minutter på køkkenbordet.

Sæt rugbarerne ind i den 180 grader varme ovn, og giv gerne lidt damp. Det giver barerne en flot blank overflade. Barerne skal bage i ca. 15-20 minutter, til de har en kernetemperatur på 97-98 grader.

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter