Rugkager med gulerod og æble
Billede
![Rugkager med gulerod og æble](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-12/Meyers-photo-Martin-Kaufmann-Meyers-KK3968.jpg?itok=CbsZs3kq)
Rugkager med gulerod og æble
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Æg
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
20 stykker rugkage
Æbler
400 g
Gulerødder
300 g
Æblemost
3 dl
Rugbrød, tørt
300 g
Sukker
200 g
Salt
1 tsk
Smør
200 g
Æg
6
Hasselnøddekerner
200 g
Havregryn
150 g
Sådan gør du
Skær æblerne i kvarter, og befri dem for kernehuse. Skær æblerne i små stykker, eller riv dem groft. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Vend æbler og gulerod med æblemosten. Kør rugbrødet til rasp i en foodprocessor.
Lad rugbrødsraspen blive i foodprocessoren, og tilsæt så sukker, salt, smør, æg, hasselnøddekerner og havregryn, og blend det hele til en ensartet dejmasse. Bland dej og æbler godt sammen. Kom bagepapir i et ovnfast fad. Kom dej og æbler i, og bag kagen i 40 minutter. Servér kagen lun og eventuelt med kardemommeyoghurt, og æblebåde med mynte.
BØRN I KØKKENET
Opskriften indgår i disse retter
![Rugkager med gulerod og æble](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-12/Meyers-photo-Martin-Kaufmann-Meyers-KK3968_0.jpg?itok=IffTsxGA)