Shakshuka

Billede
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en nem og lækker ret, som især er en populær ret i de østlige middelhavslande, hvor æg bager i en krydret tomatsauce. Den spises traditionelt som morgenmad, men kan dog sagtens spises på alle tider af døgnet.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
6.80
Portioner
20

Ingredienser

Spidskommen, stødt
15 g
Paprika, stødt
15 g
Kanel, stødt 
4 g
Kardemomme, stødt  
4 g
Hvidløg, hakket
35 g
Olivenolie
100 g
Peberfrugt, i tern
500 g
Tomatpuré
100 g
Tomater, i tern eller fra dåse
2000 g
Æg
1200 g
Persille, hakket
20 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Rist paprikaen, spidskommen, kanel og kardemomme på en pande i ca. 1 minut. Kom hvidløg på panden sammen med olivenolien, og skru ned på lav varme. Kom peberfrugterne på panden sammen med tomatpuréen. Steg blandingen under omrøring i ca. 5-8 minutter, til peberfrugterne er møre. Tilsæt tomater, og lad simre i ca. 5-8 minutter, til retten er kogt ind. Smag til med salt og peber.

Hæld saucen i et ovnfast fad, lav fordybninger i saucen, og slå æggene ud heri. Bag ved 150 grader i 10-15 minutter, til æggehviderne har sat sig, men blommen stadig er flydende.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
349 kJ
Kulhydrater
3,2 gram
Proteiner
4,4 gram
Fedtstof
5,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Shakshuka

Shakshuka

Indeholder
Æg