Skaldyrsgryde med blåmuslinger
Skaldyrsgryde med blåmuslinger
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand, ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn bønnerne.
Skyl muslingerne i koldt vand. Lad dem ikke ligge under vandet – det dør de af. Rusk gerne muslingerne lidt rundt i vasken, så de lukker sig. Tjek nu muslingerne grundigt. Kassér de muslinger, hvor skallen er gået i stykker, samt dem der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok på køkkenbordet. Skrub muslingerne rene med en svamp, og nip ”skægget” af med en urtekniv.
Varm olien i en gryde, hvor der er god plads til muslingerne. Svits løget i olien, til de er glasklare. Kom muslingerne i gryden sammen med æblemosten, læg låg på, og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de åbner sig.
Tag muslingerne op af gryden med en hulske – gem muslingebouillonen. Når muslingerne er kølet af, så pil kødet ud af skallerne, og kassér skallerne. Undgå at spise de muslinger, der ikke har åbnet sig under dampning.
Bring en gryde med saltet vand i kog. Blancher broccolien i 3 minutter, og aspargesene i 1 ½ minut. Gem blanchervandet, løft grøntsagerne over i et dørslag, og køl dem af under den kolde hane.
Smelt smørret i en mellemstor tykbundet gryde. Tilsæt melet, rør rundt, og rist det igennem. Tilsæt muslingebouillonen langsomt under kraftig pisken. Hæld derefter mælken i, mens du stadig pisker kraftigt og grundigt. Bring sovsen i kog, og lad den simre i 5 minutter under omrøring, til den tykner. Hvis sovsen bliver for tyk, kan du justere med kogevandet fra grøntsagerne. Smag saucen til med salt og peber.
Tilsæt rejer, muslinger, asparges, broccoli og de kogte bønner fra tidligere. Varm forsigtigt igennem, og smag til en sidste gang med revet citronskal og citronsaft, og evt. mere salt og peber.