Smørbønne mac'n'cheese med spinat

Billede
Smørbønne mac'n'cheese med spinat

Smørbønne mac'n'cheese med spinat

Dette er en nyfortolkning af den klassiske amerikanske comfort food mac'n'cheese. Her er en del af pastaen blevet erstattet med bønner. Spinat kan med fordel skiftes ud med kål, asparges eller græskar efter sæsonen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.10
Portioner
20

Ingredienser

Spinat
1500 g
Smørbønner, tørrede
700 g
Pasta
700 g
Olivenolie
120 g
Løg, hakket
150 g
Hvidløg, hakket
15 g
Kogevand
2 liter
Cheddar, revet
150 g
Mozzarella, revet
150 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Damp spinaten, så den falder lidt sammen, og smag til med salt og peber.

Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Når bønnerne er kogt færdige, så sæt pastaen til at koge i rigeligt letsaltet vand i 6 minutter.

Varm olivenolien op. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Pastaen bør nu være kogt færdig. Tilsæt bønnerne, pasta, spinat og kogevandet fra pastaen. Bland de to oste sammen, og tilsæt halvdelen til pastablandingen. Konsistensen skal være cremet, men til den tynde side. Smag til med salt og peber.

Hæld det hele i et smurt fad, og drys den sidste halvdel ost over smørbønne' n' cheesen. Gratinér i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
412 kJ
Kulhydrater
11,3 gram
Proteiner
4,6 gram
Fedtstof
3,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Smørbønne mac'n'cheese med spinat

Smørbønne mac'n'cheese med spinat

Indeholder
Gluten, Mælk