Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Billede
Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Jordskokker har en sødlig og nøddeagtig smag, der smager skønt både i rå og tilberedt form. Her er den tilberedt i en dejlig flødesauce med spaghetti.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
6.40
Portioner
20

Ingredienser

Jordskokker, i tern
1500 g
Champignon, i små skiver
1500
Løg, finthakket
600 g
Hvidløg, finthakket  
22 g
Citron, saft og skal
400 g
Chiliflager
4 g
Fløde 38%
7,5 dl
Spaghetti
1200 g
Parmesan, revet
225 g
Palmekål, snittet
600 g
Olivenolie
45 g

Sådan gør du

Steg jordskokkerne i olivenolie i en bredbundet gryde i 6-8 minutter. Tilsæt champignon, og steg videre til begge dele har fået godt med farve - jordskokkerne skal dog stadig have bid. 

Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med et par minutter, til løgene er møre. Kom revet citronskal, chiliflager, fløde og halvdelen af citronsaften i gryden, og lad det simrekoge i ca. 10 minutter, til saucen er sammenhængende og cremet.

Kog spaghettien i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 minutter. Når spaghettien er næsten mør, så kom et par skefulde kogevand fra spaghettien i flødesaucen, og dræn så spaghettien, selvom den ikke er helt færdig.

Kom spaghettien i gryden med flødesaucen, og vend godt rundt. Tilsæt parmesan, resten af citronsaften og palmekål, og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
511 kJ
Kulhydrater
14,3 gram
Proteiner
3,7 gram
Fedtstof
5,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Indeholder
Gluten, Mælk