Sprød løgpizza
Sprød løgpizza
Ingredienser
Pizzabund
Pizzafyld
Sådan gør du
Pizzabund
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen.
Ælt ved lav hastighed, indtil dejen slipper i siderne.
Kom dejen i en skål, og lad den hæve overdækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer.
Rul dejen helt tyndt ud på et bord drysset med durummel eller hvedemel – så tynd, du kan få den.
Bred dejen ud på et eller flere stykker bagepapir på bageplader.
Pizzafyld og bagning
Pil løgene, og skær dem i helt tynde ringe, brug eventuelt et mandolinjern. Smør et meget tyndt lag cremefraiche ud på bunden af pizzaen, og drys med en smule ost.
Fordel løgringene på pizzaen. Dryp med olivenolie, og drys med hakket rosmarin og salt.
Bag pizzaerne ved 250°, til løgene er møre og sprøde i kanterne, og dejen er gennembagt.
Det tager ca. 7-10 minutter – hold øje undervejs, og skru ned, hvis løgene bliver for mørke.