Sprød løgpizza

Billede
Sprød løgpizza

Sprød løgpizza

Pizza er et hit hos børn, og denne sprøde enkle udgave af pizza skal nok falde i deres smag. Det er en god måde at øve løgspisning med børn: Spørg, hvor mange der spiser løg før og efter de har spist af denne pizza. Pizza og madmod i én mundfuld.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Pizzabund

Gær
15 g
Vand, lunkent
6 dl
Hvedemel
950 g
Fuldkornshvedemel
300 g
Salt, fint
4 g

Pizzafyld

Løg
3 stk
Olivenolie
3 spsk
Rosmarin
3 kviste
Creme fraiche
2 dl
Revet ost
150 g

Sådan gør du

Pizzabund

Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen.
Ælt ved lav hastighed, indtil dejen slipper i siderne.
Kom dejen i en skål, og lad den hæve overdækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer.
Rul dejen helt tyndt ud på et bord drysset med durummel eller hvedemel – så tynd, du kan få den.
Bred dejen ud på et eller flere stykker bagepapir på bageplader.

Pizzafyld og bagning

Pil løgene, og skær dem i helt tynde ringe, brug eventuelt et mandolinjern. Smør et meget tyndt lag cremefraiche ud på bunden af pizzaen, og drys med en smule ost.
Fordel løgringene på pizzaen. Dryp med olivenolie, og drys med hakket rosmarin og salt.
Bag pizzaerne ved 250°, til løgene er møre og sprøde i kanterne, og dejen er gennembagt.
Det tager ca. 7-10 minutter – hold øje undervejs, og skru ned, hvis løgene bliver for mørke.

Opskriften indgår i disse retter

Sprød løgpizza

Sprød løgpizza

Indeholder
Gluten, Mælk