Sprøde farvede gulerødder

Billede
Sprøde farvede gulerødder

Sprøde farvede gulerødder

Gulerødder er kongen af eftermiddagsmad. Prøv denne variation, hvor du bager gulerødder i flere farver. De farvede gulerødder er i sæson i maj-september. Når de ikke er i sæson, kan man sagtens bruge almindelige gulerødder.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder, farvede
2,5 kg
Olivenolie
1 dl
Æbleeddike
2 spsk.
Salt & Peber

Sådan gør du

Skrub og vask gulerødderne grundigt. Lad dem dryppe lidt af på et viskestykke.
Brug de to største gulerødder til at lave tynde skiver med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg de tynde skiver i koldt vand.
Bland olivenolie, æbleeddike, salt og peber i en lille skål og vend resten af gulerødderne i olieblandingen.
Bag gulerødderne i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter til gulerødderne er møre.

Opskriften indgår i disse retter