Stegte ris med æg og grøntsager

Billede
Stegte ris med æg og grøntsager

Stegte ris med æg og grøntsager

Stegte ris er en oplagt ret til at bruge rester på - både hvad angår madspild, men også at hensyn til tidsforbruget. Har du en rest ris tilovers eller nogle grøntsager, er det nemt at stege det hele med lidt æg og krydret godt.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.70
Portioner
20

Ingredienser

Æg
450 g
Olie
150 g
Hvidløg, finthakket  
24 g (4 fed)
Ris
400 g
Edamamebønner
500 g
Forårsløg, fintsnittet 
150 g
Rød peberfrugt, i tynde skiver
250 g
Koriander, grofthakkede
50 g
Soja
20 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Pisk æg sammen med salt og peber. Steg æggene på en pande, eller bag dem i ovnen, gerne i en tyndt lag, som en tynd omelet. Når æggene er stegt, skær det i tynde strimler, og sæt til side. Du kan også stege æggene som røræg, og vende det i de stegte ris til sidst - det giver ikke helt det samme visuelle udtryk, men kan være lettere at håndtere.

Kom lidt mere olie på panden, og steg nu hvidløget gyldent ved lav varme. Hvidløget skal have godt med farve uden at blive brændt. Steg peberfrugterne med i de sidste minutter, til peberfrugterne er faldet lidt sammen. Tilsæt de kolde ris, vend godt rundt, så hvidløg, peberfrugt og ris blandes, og rist et par minutter, så risene begynder at blive lune.

Tilsæt forårsløg, koriander og edamamebønnerne, og steg nogle minutter mere. Vend æggestrimlerne i, og smag til med soyasauce og sort peber.

Servér de stegte ris lune, og pynt evt. med frisk koriander.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
681 kJ
Kulhydrater
14,5 gram
Proteiner
6,0 gram
Fedtstof
8,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Stegte ris med æg og grøntsager

Stegte ris med æg og grøntsager

Indeholder
Gluten, Æg