Stegte ris med æg og grøntsager
Stegte ris med æg og grøntsager
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg sammen med salt og peber. Steg æggene på en pande, eller bag dem i ovnen, gerne i en tyndt lag, som en tynd omelet. Når æggene er stegt, skær det i tynde strimler, og sæt til side. Du kan også stege æggene som røræg, og vende det i de stegte ris til sidst - det giver ikke helt det samme visuelle udtryk, men kan være lettere at håndtere.
Kom lidt mere olie på panden, og steg nu hvidløget gyldent ved lav varme. Hvidløget skal have godt med farve uden at blive brændt. Steg peberfrugterne med i de sidste minutter, til peberfrugterne er faldet lidt sammen. Tilsæt de kolde ris, vend godt rundt, så hvidløg, peberfrugt og ris blandes, og rist et par minutter, så risene begynder at blive lune.
Tilsæt forårsløg, koriander og edamamebønnerne, og steg nogle minutter mere. Vend æggestrimlerne i, og smag til med soyasauce og sort peber.
Servér de stegte ris lune, og pynt evt. med frisk koriander.