Stegte ris med linser, æg, grønkål, skinke og ristede jordnødder
Billede
Stegte ris med linser, æg, grønkål, skinke og ristede jordnødder
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
7.30
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Stegte ris med linser, æg, grønkål og skinke
Ris
300 g
Grønne linser, tørrede
300 g
Løg, i tern
300 g (ca 3 stk)
Hvidløg, finthakket
30 g (5 fed)
Skinke, i tern
300 g
Grønkål, i grove stykker
400 g
Æg
500 g (10 stk)
Soja
1½ dl
Lime, saft
50 g
Sesamolie
100 g
Risvinseddike
½ dl
Olie til stegning
Salt
Ristede nødder og grønt tilbehør
Rødbeder, i stave
300 g
Gulerødder, i stave
300 g
Peanuts, hakket
200 g
Lime
300 g
Koriander, frisk
10 g
Mynte, frisk, finthakket
10 g
Sådan gør du
Stegte ris med linser, æg, grønkål og skinke
Kog ris og linser for sig efter anvisningerne på poserne. Sæt til side. Kog risene og linserne dagen før og sæt i køleskab.
Steg løg, hvidløg, skinke, grønkål og ris på en meget varm pande i lidt olie. Steg det gerne af nogle omgange, så du kan få en god varm pande, som kan sprødstege elementerne. Steg æggene som røræg, og bland det hele til sidst i en gastrobakke sammen med linserne.
Bland marinaden af soya, lime, sesamolie og risvinseddike, og hæld den over retten inden servering - husk at vende godt rundt i det hele, og giv det evt. et skud varme i ovnen i 4 minutter inden servering.
Ristede nødder og grønt tilbehør
Anret peanuts, krydderurter og grøntsager på et fad, som børnene selv kan tage fra. Skær limefrugterne i både og server ved siden af.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
567 kJ
Kulhydrater
11,7 gram
Proteiner
6,8 gram
Fedtstof
6,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Stegte ris med linser, æg, grønkål, skinke og ristede jordnødder
Indeholder
Gluten, Nødder, Æg