Æggekage med hvide bønner og edamamebønner

Æggekage med hvide bønner og edamamebønner

Denne æggekage får en dejlig fylde fra både de hvide bønner og edamamebønnerne, samt friskhed fra glaskålen med citron og ærteskud.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
200g
Løg, i kvarte
300g
Hvidløg, hakket
20g
Olivenolie
50g
Edamamebønner
500g
Dild, grofthakket
50g
Muskatnød, revet
5g
Æg
800g
Piskefløde 38%
150g
Sødmælk
150g
Hvedemel
60g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand ved svag varme i ca. 50-55 minutter, til de er helt møre. Sigt vandet fra bønnerne.

Steg ved høj varme løg, hvidløg og de kogte hvide bønner i olivenolie med muskat og dild, til løgene er næsten møre. Vend edamamebønnerne i lige inden løgene er færdige. Krydr med salt og peber.

Smør et passende ovnfast fad med olie, og kom to lag bagepapir i fadet, så du kan løfte æggekagen op af fadet, når den er færdigtilberedt. Fordel alle grønsagerne i bunden af fadet. Rør æg, piskefløde, mælk og hvedemel sammen, og smag til med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter, til kernetemperaturen er 75 grader. Overfladen må gerne få lidt kulør.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
629 kJ
Kulhydrater
7,9 gram
Proteiner
8,6 gram
Fedtstof
8,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æggekage med hvide bønner og edamamebønner samt salat af glaskål

Æggekage med hvide bønner og edamamebønner samt salat af glaskål

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg