Æggekage med hvide bønner og edamamebønner
Æggekage med hvide bønner og edamamebønner
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Hvide bønner, tørrede
200g
Løg, i kvarte
300g
Hvidløg, hakket
20g
Olivenolie
50g
Edamamebønner
500g
Dild, grofthakket
50g
Muskatnød, revet
5g
Æg
800g
Piskefløde 38%
150g
Sødmælk
150g
Hvedemel
60g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand ved svag varme i ca. 50-55 minutter, til de er helt møre. Sigt vandet fra bønnerne.
Steg ved høj varme løg, hvidløg og de kogte hvide bønner i olivenolie med muskat og dild, til løgene er næsten møre. Vend edamamebønnerne i lige inden løgene er færdige. Krydr med salt og peber.
Smør et passende ovnfast fad med olie, og kom to lag bagepapir i fadet, så du kan løfte æggekagen op af fadet, når den er færdigtilberedt. Fordel alle grønsagerne i bunden af fadet. Rør æg, piskefløde, mælk og hvedemel sammen, og smag til med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter, til kernetemperaturen er 75 grader. Overfladen må gerne få lidt kulør.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
629 kJ
Kulhydrater
7,9 gram
Proteiner
8,6 gram
Fedtstof
8,7 gram
Opskriften indgår i disse retter
Æggekage med hvide bønner og edamamebønner samt salat af glaskål
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg