Æggekage med porrer, kikærter og purløg

Billede
Æggekage med porrer, kikærter og purløg

Æggekage med porrer, kikærter og purløg

Æggekage er en dejlig mættende ret, som egner sig godt til eftermiddagsmad. Vi kender den med bacon og tomat, men denne udgave af æggekage er grøn. I kan bruge alle slags grøntsager, så vær kreative med at tømme køleskabet. Server med et stykke rugbrød.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Æg
Mælk
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, fra dåse
2 dåser (á 400 g)
Porre, i skiver
2 store
Rosmarin
2 kviste
Rapsolie
2 spsk
Æg
12
Letmælk
2 dl
Parmesan, revet
100 g
Salt & Peber
Purløg
1 bundt til pynt

Sådan gør du 

Dræn kikærter for væske.

Skyl porrerne godt igennem, og skær dem i skiver. Pisk æg, mælk og ost sammen, og krydr med salt og peber. 

Varm en pande med olie i op over middelvarme. Kom porrer, kogte kikærter og finthakket rosmarin på panden, og steg dem i ca. 3 minutter, til porrerne begynder at falde sammen. Bland kikærter og porrer med æggemassen, og kom massen i et ildfast fad, eller bag 
direkte i panden. Bag æggekagen færdig i ovnen ved 200°, til den er fast og flot gylden på toppen – det tager ca. 15-20 minutter.

Servér med rugbrød og masser af friskhakket purløg.

Opskriften indgår i disse retter