Aspargessuppe med grønne asparges, persille og citron
Billede
Aspargessuppe med grønne asparges, persille og citron
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
4.60
Portioner
20
Ingredienser
Asparges, snitter fra dåse inkl. væsken
2000 g
Grøntsagsbouillon
2000 g
Smør
175 g
Rapsolie
175 g
Hvedemel
350 g
Sødmælk
750 g
Fløde 38%
250 g
Grønne asparges, friske, snittet i 2 cm længde
875 g
Persille, hakket
75 g
Citron, skal, revet
20 g
Sådan gør du
Kog dåseasparges med væsken derfra sammen med grønsagsbouillon i ca. 8-10 minutter.
Smelt smør og olie i en gryde, og tilæt melet under omrøring til en smørbolle. Kom smørbollen i suppen sammen med mælk og fløde, og kog ved svag varme i 12-15 minutter, til smørbollen er opløst, og suppen har fået passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Sigt suppen over i en ny gryde, og kom de snittede grønne asparges i gryden. Giv suppen et opkog, og servér med en blanding af citronskal og persille.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
379 kJ
Kulhydrater
6,1 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
6,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Aspargessuppe med grønne asparges, persille, citron og brød
Indeholder
Gluten, Mælk