Aspargessuppe med grønne asparges, persille og citron

Billede
Aspargessuppe med grønne asparges, persille og citron

Aspargessuppe med grønne asparges, persille og citron

Aspargessuppe er en forårsklassiker, som her får frisk kant fra hakket persille og citronskal.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
4.60
Portioner
20

Ingredienser

Asparges, snitter fra dåse inkl. væsken
2000 g
Grøntsagsbouillon
2000 g
Smør
175 g
Rapsolie
175 g
Hvedemel
350 g
Sødmælk
750 g
Fløde 38%
250 g
Grønne asparges, friske, snittet i 2 cm længde
875 g
Persille, hakket
75 g
Citron, skal, revet
20 g

Sådan gør du 

Kog dåseasparges med væsken derfra sammen med grønsagsbouillon i ca. 8-10 minutter. 

Smelt smør og olie i en gryde, og tilæt melet under omrøring til en smørbolle. Kom smørbollen i suppen sammen med mælk og fløde, og kog ved svag varme i 12-15 minutter, til smørbollen er opløst, og suppen har fået passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Sigt suppen over i en ny gryde, og kom de snittede grønne asparges i gryden. Giv suppen et opkog, og servér med en blanding af citronskal og persille. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
379 kJ
Kulhydrater
6,1 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
6,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Aspargessuppe med grønne asparges, persille, citron og brød

Aspargessuppe med grønne asparges, persille, citron og brød

Indeholder
Gluten, Mælk