Aubergine-Dahl med spinat
Billede
Aubergine-Dahl med spinat
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
2.20
Portioner
20
Ingredienser
Auberginer, grove tern
1,5 kg
Olivenolie
50 g (0,6 dl)
Løg, finthakket
400 g (3 mellemstore løg)
Hvidløg, finthakket
12 g (2 fed)
Røde linser
450 g
Vand
1,8 L
Flåede tomater
600 g (1,5 dåse)
Kokosmælk
400 g (1 dåse)
Nelliker, stødt
5 g (1,5 tsk)
Spidskommen, stødt
5 g (1,5 tsk)
Kardemomme, stødt
5 g (1,5 tsk)
Chilipulver
3 g (1 tsk)
Kanel, stødt
3 g (1 tsk)
Babyspinat, skyllet
150 g
Citron, saft
2 stk
Salt & Peber
Sådan gør du
Rist auberginerne i olie i en gryde, til de får farve, og tag dem op af gryden. Kom lidt mere olie i gryden sammen med løg og hvidløg, og rist dem ved lav varme, til løgene er klare og møre, uden at de brænder på. Det må gerne tage op til 10 minutter.
Kom nu linser, vand, tomater, kokosmælk, og alle krydderierne i gryden, og krydr med lidt salt. Justér krydderimængden efter behov og tilsmagning. Lad det nu simrekoge i 20 minutter, og kom så auberginerne tilbage i gryden. Kog videre i ca. 10 minutter, til linserne koger ud og jævner grøden. Vend spinaten i, lige inden servering, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
284 kJ
Kulhydrater
6,6 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
3,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Aubergine-Dahl med spinat, æbleraita og naanbrød
Indeholder
Mælk, Gluten, Æg