Aubergine-Dahl med spinat

Billede
Aubergine-Dahl med spinat

Aubergine-Dahl med spinat

Auberginerne får en næsten kødagtig fylde og konsistens i denne dahl.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
2.20
Portioner
20

Ingredienser

Auberginer, grove tern 
1,5 kg
Olivenolie
50 g (0,6 dl)
Løg, finthakket
400 g (3 mellemstore løg)
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Røde linser
450 g
Vand
1,8 L
Flåede tomater 
600 g (1,5 dåse)
Kokosmælk 
400 g (1 dåse)
Nelliker, stødt
5 g (1,5 tsk)
Spidskommen, stødt
5 g (1,5 tsk)
Kardemomme, stødt  
5 g (1,5 tsk)
Chilipulver 
3 g (1 tsk)
Kanel, stødt 
3 g (1 tsk)
Babyspinat, skyllet
150 g
Citron, saft
2 stk
Salt & Peber

Sådan gør du 

Rist auberginerne i olie i en gryde, til de får farve, og tag dem op af gryden. Kom lidt mere olie i gryden sammen med løg og hvidløg, og rist dem ved lav varme, til løgene er klare og møre, uden at de brænder på. Det må gerne tage op til 10 minutter.  

Kom nu linser, vand, tomater, kokosmælk, og alle krydderierne i gryden, og krydr med lidt salt. Justér krydderimængden efter behov og tilsmagning. Lad det nu simrekoge i 20 minutter, og kom så auberginerne tilbage i gryden. Kog videre i ca. 10 minutter, til linserne koger ud og jævner grøden. Vend spinaten i, lige inden servering, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
284 kJ
Kulhydrater
6,6 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
3,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Aubergine-Dahl med spinat, æbleraita og naanbrød

Aubergine-Dahl med spinat, æbleraita og naanbrød

Indeholder
Mælk, Gluten, Æg