Naanbrød

Billede
Naanbrød

Naanbrød

Naanbrød er et traditionelt indisk fladbrød, som generelt fungerer som en god base til de varme dhal- eller karryretter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.90
Portioner
20

Ingredienser

Hvedemel
330 g
Bagepulver
4 g (1 tsk)
Letmælk
200 g
Æg
35 g (1 lille æg)
Salt
10 g
Rapsolie
23 g (2 spsk)
Vand
2 dl

Sådan gør du 

Ælt alle ingredienserne sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved middel hastighed. Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. 

Del dejen i mindre stykker á ca. 50 g. pr stk., og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet. 

Tryk bollerne helt flade med hænderne - de skal være under 1 mm tykke. Læg dem på bagepapir på køkkenbordet. Varm nu en ovn op til 250 grader med bagepladerne i ovnen. Når ovnen er helt varm, tages en bageplade ud, og bagepapiret med brødene trækkes over på bagepladen, som sættes tilbage i ovnen. Lad brødene bage i 4-5 minutter, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. 

Hvis du har en pizzasten, kan brøden og bages på denne.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
789 kJ
Kulhydrater
31,0 gram
Proteiner
5,4 gram
Fedtstof
4,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Aloo bobi med stegte gulerødder, naanbrød og raita

Aloo gobi med stegte gulerødder, naanbrød og raita

Indeholder
Mælk, Gluten, Æg
Aubergine-Dahl med spinat, æbleraita og naanbrød

Aubergine-Dahl med spinat, æbleraita og naanbrød

Indeholder
Mælk, Gluten, Æg
Efterårscurry med kikærter, masser af kål, nødder og naanbrød med yoghurtdressing

Efterårscurry med kikærter, masser af kål, nødder og naanbrød med yoghurtdressing

Indeholder
Nødder, Mælk, Gluten, Æg