Efterårscurry med kikærter

Efterårscurry med kikærter

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
4.10
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
100 g
Løg, grofthakket
400 g
Hvidløg, presset
75 g
Abrikoser, tørrede, i tern
200 g
Rapsolie
100 g
Karry
40 g
Spidskommen, stødt
30 g
Mandler, blendet til mandelmel
250 g
Grøntsagsbouillon
1000 ml
Kokosmælk 
400 g
Flåede tomater 
400 g
Citron, saft
Salt og peber

Sådan gør du 

Kog de udblødte kikærterne i rigeligt vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.

Rist løg, hvidløg og tørrede abrikoser i rapsolie, uden det tager farve ca. i 4-5 minutter. Tilsæt derefter karry og spidskommen, og rist videre i et par minutter. Tilsæt mandelmel, grøntsagsbouillon, kokosmælk og flåede tomater. Kog op, og kog ved svag varme i 10-12 minutter.

Stavblend til en tyk grov sauce, tilsæt kikærterne og citronsaft i saucen, og smag til med salt og peber. Du kan også vælge at tilsætte kikærterne, før du blender, og så blende kikærterne med i saucen, så den bliver tyk og cremet. Justér da evt. med lidt mere bouillon, hvis saucen bliver for tyk.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
618 kJ
Kulhydrater
9,1 gram
Proteiner
3,7 gram
Fedtstof
10,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Efterårscurry med kikærter, masser af kål, nødder og naanbrød med yoghurtdressing

Efterårscurry med kikærter, masser af kål, nødder og naanbrød med yoghurtdressing

Indeholder
Nødder, Mælk, Gluten, Æg