Aloo gobi
Billede
Aloo gobi
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
2.50
Portioner
20
Ingredienser
Aloo gobi
Kartoffel, grove stykker
2200 g
Rapsolie
100 g
Løg, i skiver
500 g
Hvidløg, finthakket
12 g (2 fed)
Blomkål, i små buketter
1000 g
Chili, tørret eller frisk
Efter behag
Ingefær, finthakket
60 g
Gurkemeje, stødt
30 g (4 spsk)
Spidskommen, stødt
15 g (2 spsk)
Vand
7,5 dl
Flåede tomater
750 g
Citron, saft
3 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Steg kartoflerne i rapsolie i et par minutter.
Tilsæt løgene, hvidløg og blomkål, og steg et par minutter mere. Tilsæt chili efter behov, ingefær, gurkemeje og spidskommen, og steg yderligere et par minutter. Tilsæt nu tomater, halvdelen af vandet, citronsaft og -skal, og lad retten simre i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre. Hvis nødvendigt, tilsæt mere vand, retten må ikke blive våd.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
267 kJ
Kulhydrater
8,7 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
2,2 gram