Auberginegratin med kartofler og tomat
Billede
Auberginegratin med kartofler og tomat
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
6.50
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler, i skiver
1150 g
Auberginer, i store stykker
1150 g
Løg, i skiver
325 g
Olivenolie
125 g
Flåede tomater
1050 g
Hvidløg, presset
15 g (2 fed)
Oregano, hakket
15 g (2 spsk)
Smør
75 g
Hvedemel
75 g
Sødmælk
1175 ml
Mozzarella, revet
300 g
Muskatnød, revet
Rasp, til toppen
Sådan gør du
Kom kartofler, aubergine og løg i en stor bakke, og vend det hele rundt med olivenolie. Krydr med salt og peber.
Bag ved 185 grader i ca. 15 minutter, indtil kartoflerne næsten er møre. Fordel det hele i oliesmurte ovnfaste fade.
Bland flåede tomater med oregano og hvidløg, og krydr med salt og peber. Kom tomatsaucen over de bagte kartofler, auberginer og løg.
Smelt smørret og tilsæt melet, og rist hurtigt til en smørbolle. Hæld mælken ved, og kog ved svag varme til en tyk opbagt sauce. Kom osten i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ostesaucen over fadet med auberginer, kartofler, løg og tomatsauce og slut af med rasp, og bag ved 185 grader i 20-25 minutter, til det er flot gyldent.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
383 kJ
Kulhydrater
7,0 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
5,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Auberginegratin med kartofler og tomat à la Melanzane alla Parmigiana
Indeholder
Gluten, Mælk