Avocado-kartoffelmole

Billede
Avocado-kartoffelmole

Avocado-kartoffelmole

Avocado-kartoffelmolen er et godt alternativ til den traditionelle guacamole, da tilføjelsen af kartoffel er god for køkkenbudget og klimaregnskab. De mosede kartofler giver sammen med den cremede avocado en lækker tekstur til dippen.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, skrællet og skåret groft
375 g
Avokado
150 g
Yoghurt
115 g
Hvidløg, revet
4 g
Citron, saft
110 g
Olivenolie
110 g
Koriander, frisk
40 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog kartoflerne møre, stamp dem og lad dem dampe af.
Frigør avocadokødet fra skallerne. Pisk det igennem på røremaskinen, så der ikke er klumper.
Tilsæt græsk yoghurt, hvidløg, citronsaft og olivenolie og pisk videre til en cremet konsistens. Rør kartoflerne i.
Pisk molen hurtigt igennem, men ikke for længe, da kartoflerne vil blive seje. Smag til med salt og peber. Alternativt, brug en stavblender til at blende molen mere glat.
Server koriander i en skål ved siden af.

Opskriften indgår i disse retter