Bønne-quesabirria
Bønne-quesabirria
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn bønnerne for vand og kog kidneybønnerne i 55-60 minutter, kikærterne i 35-40 minutter og linser i 20-25 minutter. De skal koges hver for sig i rigeligt letsaltet vand, indtil de er møre. Dræn dem og gem til senere.
Vend squash med rapsolie og salt og gril dem i ovnen ved høj ved 220 grader i 12-15 minutter, til de er ristede på toppen.
Rist løg og hvidløg af i rapsolie ved høj varme på en kipsteger og tilsæt krydderierne, og tilpas mængden af chipotlechili efter behov.
Tilsæt de rå, hakkede grøntsager, og rist det hele godt igennem indtil grøntsagerne er let tilberedte.
Tilsæt balsamico, tomatpuré, hakket tomat, bønner, kikærter og linser og top op med bouillon så det dækker. Smag til med salt og peber. Kog det hele igennem til en tæt sovs. Tilføj evt. mere væske undervejs. Tilsæt de stegte squash.
Fordel bønneretten i ovnfaste fade, drys med revet ost på toppen og fordel tortillachips ovenpå, som et tykt crunchy lag. Drys rundhåndet med rapsolie.
Grill quesabirria'en i ovnen ved 225 grader i 12-18 minutter, indtil tortillatoppen er blevet gylden og helt sprød.