Bønne-quesabirria

Billede
Bønne-quesabirria

Bønne-quesabirria

Quesabirria er en mexicansk stuvning eller suppe af kød med chili og krydderier, som oprindeligt fyldes i en taco med ost og spicy saucer. I denne version har vi skiftet kødet ud med et spicy bønnefyld, hvor vi virkelig arbejder med dybden og umamien.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Kidneybønner, tørrede
675 g
Kikærter, tørrede
335 g
Sorte linser, tørrede
300 g
Squash, i tern
300 g
Rapsolie
150 g
Løg, hakket
450 g
Hvidløg, revet
38 g
Kanel
5 g
Koriander, stødt
8 g
Spidskommen, stødt
10 g
Oregano, tørret
8 g
Chipotle chili, pasta
150 g
Gulerødder, i skiver
375 g
Fennikel, hakket
300 g
Bladselleri, hakket
300 g
Balsamico, mørk
60 g
Tomatpuré
185 g
Hakkede tomater
1875 g
Grøntsagsbouillon
750 g
Cheddar, revet
375 g
Tortillachips, saltede
225 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Dræn bønnerne for vand, og kog dem i letsaltet vand i 55-60 minutter. Dræn også  kikærterne for vand, og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Kog linserne i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Dræn vandet fra alle tre, når de er klar, og gem dem til senere.

Vend squash med rapsolie, krydr med salt, og gril dem i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter, til de er ristede på toppen.

Rist løg og hvidløg i rapsolie ved høj varme på en kipsteger, til de er klare. Tilsæt de tørre krydderier, og tilpas mængden af chipotlechili efter behov.

Tilsæt de rå, hakkede grøntsager, og rist det hele godt igennem, ind til grøntsagerne er let tilberedte.

Tilsæt balsamico, tomatpuré, hakket tomat, de kogte bønner kikærter og linser, og top op med bouillon, så det dækker. Smag til med salt og peber.    

Kog det hele igennem til en tæt sovs. Tilføj evt. mere væske undervejs. Tilsæt de stegte squash.

Fordel bønneretten i ovnfaste fade, drys med revet ost,og fordel tortillachips ovenpå som et tykt crunchy lag. Dryp rundhåndet med rapsolie.

Grill quesabirriaen i ovnen ved 225 grader i 12-18 minutter, indtil tortillatoppen er blevet gylden og helt sprød.

Opskriften indgår i disse retter