Bønne-quesabirria
Bønne-quesabirria
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn bønnerne for vand, og kog dem i letsaltet vand i 55-60 minutter. Dræn også kikærterne for vand, og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Kog linserne i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Dræn vandet fra alle tre, når de er klar, og gem dem til senere.
Vend squash med rapsolie, krydr med salt, og gril dem i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter, til de er ristede på toppen.
Rist løg og hvidløg i rapsolie ved høj varme på en kipsteger, til de er klare. Tilsæt de tørre krydderier, og tilpas mængden af chipotlechili efter behov.
Tilsæt de rå, hakkede grøntsager, og rist det hele godt igennem, ind til grøntsagerne er let tilberedte.
Tilsæt balsamico, tomatpuré, hakket tomat, de kogte bønner kikærter og linser, og top op med bouillon, så det dækker. Smag til med salt og peber.
Kog det hele igennem til en tæt sovs. Tilføj evt. mere væske undervejs. Tilsæt de stegte squash.
Fordel bønneretten i ovnfaste fade, drys med revet ost,og fordel tortillachips ovenpå som et tykt crunchy lag. Dryp rundhåndet med rapsolie.
Grill quesabirriaen i ovnen ved 225 grader i 12-18 minutter, indtil tortillatoppen er blevet gylden og helt sprød.