Bønne-quesabirria

Billede
Bønne-quesabirria

Bønne-quesabirria

Quesabirria er en mexicansk stuvning eller suppe af kød med chili og krydderier, som oprindeligt fyldes i en taco med ost og spicy saucer. I denne version har vi skiftet kødet ud med et spicy bønnefyld, hvor vi virkelig arbejder med dybden og umamien.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Kidneybønner, tørrede
675 g
Kikærter, tørrede
335 g
Sorte linser, tørrede
298 g
Squash, i tern
300 g
Rapsolie
150 g
Løg, hakket
450 g
Hvidløg, revet
38 g
Kanel
5 g
Koriander, stødt
8 g
Spidskommen, stødt
10 g
Oregano, tørret
8 g
Chipotle chili, pasta
100 g
Gulerødder, i skiver
375 g
Fennikel, hakket
300 g
Bladselleri, hakket
300 g
Balsamico, mørk
60 g
Tomatpuré
185 g
Hakkede tomater
1875 g
Grøntsagsbouillon
750 g
Cheddar, revet
375 g
Tortillachips, saltede
225 g

Sådan gør du 

Dræn bønnerne for vand og kog kidneybønnerne i 55-60 minutter, kikærterne i 35-40 minutter og linser i 20-25 minutter. De skal koges hver for sig i rigeligt letsaltet vand, indtil de er møre. Dræn dem og gem til senere.
Vend squash med rapsolie og salt og gril dem i ovnen ved høj ved 220 grader i 12-15 minutter, til de er ristede på toppen.
Rist løg og hvidløg af i rapsolie ved høj varme på en kipsteger og tilsæt krydderierne, og tilpas mængden af chipotlechili efter behov.
Tilsæt de rå, hakkede grøntsager, og rist det hele godt igennem indtil grøntsagerne er let tilberedte.
Tilsæt balsamico, tomatpuré, hakket tomat, bønner, kikærter og linser og top op med bouillon så det dækker. Smag til med salt og peber. Kog det hele igennem til en tæt sovs. Tilføj evt. mere væske undervejs. Tilsæt de stegte squash.
Fordel bønneretten i ovnfaste fade, drys med revet ost på toppen og fordel tortillachips ovenpå, som et tykt crunchy lag. Drys rundhåndet med rapsolie.
Grill quesabirria'en i ovnen ved 225 grader i 12-18 minutter, indtil tortillatoppen er blevet gylden og helt sprød.

Opskriften indgår i disse retter