Bagt laks

Billede
Bagt laks

Bagt laks

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
18.20
Portioner
20

Ingredienser

Laks, uden skind og ben
1200 g
Korianderfrø, hele
12 g
Spidskommenfrø
12 g
Mynte, hakket
10 g
Koriander, finthakket
20 g
Hvidløg, finthakket  
6 g
Citron, skal
4 g
Citron, saft
120 g
Olivenolie
40 g ½ dl
Salt & Peber

Sådan gør du

Rist korianderfrø og spidskommenfrø på en tør pande, til de begynder at poppe og dufte. Knus dem i en morter eller med den flade side af en kokkekniv.



Bland urterne med hvidløg, citronsaft- og skal, krydderierne, rapsolie, salt og peber.



Læg laksen på et stykke bagepapir, og fordel marinaden på den. Laksen skal nu trække i køleskabet, gerne 20 minutters tid.

Bag laksen ved 160 grader i ca. 20-30 minutter, alt efter tykkelse.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
934 kJ
Kulhydrater
1,3 gram
Proteiner
17,2 gram
Fedtstof
16,6 gram

Opskriften indgår i disse retter