Quinoa med mango, chili og koriander

Billede
Quinoa med mango, chili og koriander

Quinoa med mango, chili og koriander

Quinoa er en velsmagende og næringsrig afveksling fra ris eller kogte korn – som fungerer godt sammen med saftig bagt laks, friske krydderurter, chili og sød mango.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
2.90
Portioner
20

Ingredienser

Quinoa 
500 g
Vand
1 liter
Olivenolie
20 g
Rørsukker
10 g
Citron, saft og skal
60 g
Gulerødder, i tynde skiver
600 g
Mango, i tynde skiver
600 g
Rødløg, fintsnittet
200 g
Koriander, finthakket
40 g
Chili, frisk, finthakket
20 g

Sådan gør du

Skyl quinoaen godt igennem i koldt vand. Kog quinoaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, og lad den derefter trække i 10 minutter. Den er klar, når frøene begynder at briste eller åbne sig. Hæld evt. overskydende vand fra, og mariner den stadig lune quinoa med rapsolie, citronskal- og saft, sukker, salt og peber.



Vend gulerødder, mango, rødløg, koriander og chili sammen med quinoaen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
404 kJ
Kulhydrater
15,1 gram
Proteiner
2,8 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter