Bagt pastaratatouille

Billede
Bagt pastaratatouille

Bagt pastaratatouille

Ratatouille bliver kun bedre, når den kommer en tur i ovnen sammen med et cremet lag parmesanost og en sprød topping af brødkrumme. Det er sommer comfort food af høj klasse.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Pasta, penne
1200 g
Olivenolie
150 g
Auberginer, i små tern
1000 g
Squash, i tern
900 g
Rød peberfrugt, i tern
750 g
Løg, hakket
600 g
Hvidløg, revet
25 g
Herbes de Provence
15 g
Rapsolie
100 g
Tomatpuré
75 g
Hakkede tomater
2000 g
Grønne linser, tørrede
400 g
Vand
800 g
Parmesan, revet
200 g
Daggammelt brød
250 g
Salt & Peber

Sådan går du

Kog pastaen i rigeligt vand med salt i 10-11 minutter, indtil den er al dente. Sigt vandet fra og vend pastaen med lidt olivenolie.
Vend aubergine, squash og rød peber i tern, med rapsolie og salt, fordel dem på plader og gril dem i ovnen ved 230 grader i 12-15 minutter, indtil de er let grillede på overfladen.
Steg løg, hvidløg og herbes de Provence (eller mix af oregano, timian, rosmarin) i rapsolie på kipstegeren, tilsæt tomatpuré, hakket tomat og de grønne linser (eller anden linse), og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Top op med en smule vand. Lad ratatouillen koge ind ved middelvarme, indtil linserne er møre og saucen tyknet, men ikke tør.
Vend pastaen og de bagte grøntsager i saucen, og fordel det i ovnfaste fade. Drys med en blanding af brødkrumme og parmesan på toppen. Drys med olivenolie, så overfladen bliver ekstra sprød.
Bag pastaratatouillen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, indtil den er gennemvarmet og gylden på toppen.

Opskriften indgår i disse retter