Bagte gulerødder i BBQ
Billede

Bagte gulerødder i BBQ
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.50
Portioner
20
Ingredienser:
Gulerødder, hele
3 kg
Farin
100 g
Citron, saft
1,5 dl.
Tomatpuré
60 g
Chilipulver
3 g
Olivenolie
50 g
Hvidløg, presset
10 g (ca. 2 fed)
Sådan gør du
Kom gulerødderne i et ovnfast fad. Vend farin, citronsaft, tomatpuré, chilipulver, olivenolie og hvidløg sammen til en barbecuemarinade. Gnid saucen godt ind i gulerødderne.
Bag gulerødderne ved 160 grader i ca. 60 minutter, og skru temperaturen til 185 grader, og tilbered videre i 20-25 minutter, til rødderne er godt møre og flot glaserede af marinaden.
TIP
Køb de største gulerødder du kan finde til denne ret. Hele bagte gulerødder får en speciel delikat konsistens og smag ved langtidsbagning, som er ventetiden værd.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
253 kJ
Kulhydrater
8,9 gram
Proteiner
0,7 gram
Fedtstof
1,9 gram
Opskriften indgår i disse retter

Bagte gulerødder i BBQ med majs, tomater, hvedekerner i citronmarinade og skyrdressing med mynte
Indeholder
Gluten, Mælk