Majs, tomater og hvedekerner i citronmarinade
Billede
Majs, tomater og hvedekerner i citronmarinade
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
3.90
Portioner
20
Ingredienser
Hvedekerner, parboiled
400 g
Majskerner
600 g
Tomater, i små stykker
800 g
Citron, saft
1 dl
Olivenolie
1 dl
Sukker
40 g
Forårsløg, fintsnittet
200 g
Persille, hakket
40 g
Salt og peber
Sådan gør du
Kog hvedekernerne i rigeligt letsaltet vand ved svag varme i 20-25 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt dem til afkøling.
Vend derefter majs og tomater skåret i mindre stykker ned i hvedekernerne. Tilsæt citronsaft og olivenolie, og vend rundt med sukker, forårsløg og persille. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
464 kJ
Kulhydrater
14,7 gram
Proteiner
2,5 gram
Fedtstof
4,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Bagte gulerødder i BBQ med majs, tomater, hvedekerner i citronmarinade og skyrdressing med mynte
Indeholder
Gluten, Mælk