Biryani (ris)

Billede
Pakistansk biryani

Biryani (ris)

Det dufter af det indiske streetfoodkøkken, når denne klassiker simrer på blusset. Brug den som tilbehør eller som på billedet her med rodfrugter og gode varme krydderier.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Basmatiris
600 g
Sorte linser, tørrede
750 g
Planteolie
300 g
Løg, i skiver
300 g
Hvidløg, hakket
50 g
Garam masala
5 g
Spidskommen, stødt
10 g
Gurkemeje, stødt
10 g
Koriander, stødt
10 g
Chilipulver 
5 g
Kanel, stødt 
5 g
Ingefær, frisk og revet
50 g
Lime, saft
200 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog linserne i 20-25 minutter. Det er vigtigt, at de er hele og faste. Afkøl dem let.
Kog risene efter anvisninger på posen.
Varm olien op i en kipsteger. Rist begge slags løg let gyldne, og tilsæt alle de tørre krydderier, de kogte ris, linserne og ingefær og smag til med limesaft.

Vend nu forsigtigt det hele rundt, mens du steger så alle krydderier bliver fordelt. Smag til med salt og peber

Opskriften indgår i disse retter