Blåmuslinger med korn, fløde, æblemost og kål

Billede
Blåmuslinger med korn, fløde, æblemost og kål

Blåmuslinger med korn, fløde, æblemost og kål

Muslinger er en billig spise fra havet og giver en hel fantastisk smag af umami til den sauce, den tilberedes i. Æblemosten bidrager med sødme, citronen med syre, og lakridssmagen fra estragonen er med til at give retten det sidste pift.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
12.80
Portioner
20

Ingredienser

Perlebyg
140 g
Blåmuslinger, friske
2 kilo
Løg, hakket
300 g
Hvidløg, hakket
40 g
Spidskål, groftsnittet
1800 g
Æblemost
9 dl
Fløde 38%
1 liter
Estragon, finthakket
20 g
Bredbladet persille, grofthakket
20 g
Olivenolie
Salt & Peber

Sådan gør du

Skyl perlebyggen i koldt vand, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Rengør muslingerne i en skål med vand, og fjern skægget. Smid de muslinger væk, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen og dem, hvis skaller er gået i stykker. 

Steg løgene, hvidløg og spidskål ved middel varme i en gryde med lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne, og hæld æblemosten ved, læg låget på, og damp muslingerne i ca. 4-5 minutter, til de har åbnet sig.  Kassér derefter de muslinger, der ikke har åbnet sig. 

Tilsæt fløden, og kog ind uden låg i ca. 2 minutter, til saucen har en mere intens smag og let cremet konsistens. 
Tilsæt den kogte perlebyg. Smag muslingesaucen til med salt, peber samt citronskal- og saft. 

Vask, og hak estragon og persille.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
448 kJ
Kulhydrater
7,4 gram
Proteiner
4,8 gram
Fedtstof
6,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blåmuslinger med korn, fløde, æblemost og kål

Blåmuslinger med korn, fløde, æblemost og kål

Indeholder
Gluten, Mælk, Skaldyr