Blomkålskorma

Billede
Blomkålskorma

Blomkålskorma

Denne blomkålscurry er mest kendt som en indisk take away-klassiker med kylling, men den er også dejlig som en grøn blomkålsret som her
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
8.50
Portioner
20

Ingredienser

Blomkål, i buketter
2000 g
Yoghurt, 10%
250 g
Garam masala
50 g
Chilipulver 
5 g
Gurkemeje, stødt
20 g
Hvidløg, presset
75 g
Ingefær, revet
75 g
Citronsaft
1 dl
Salt
Løg
250 g
Olie
100 g
Grønne linser, tørrede
500 g
Grøntsagsbouillon
1,2 liter
Kokosmælk 
6,5 dl
Tomatpuré
100 g
Flåede tomater 
500 g
Citronsaft
Sukker
Salt & Peber

Sådan gør du

Dagen før:

Vend blomkålen med yoghurt, garam masala, chilipulver, gurkemeje, hvidløg, ingefær og citronsaft, og smag til med salt. Lad det marinere natten over.

På dagen:

Kom så blomkålen på bageplader og bag dem ved 200 grader, til de får godt med farve. Det tager cirka 12-15 minutter. 

Sauce:

Blend løgene til puré, og rist dem godt igennem i planteolie i cirka 4-5 minutter, men uden de tager farve. Kom grønne linser, grønsagsbouillon, kokosmælk, tomatpuré og flåede tomater i gryden, og kog ved svag varme til en ensartet konsistens. Det tager 20-25 minutter.



Lige før servering, kom de bagte blomkål i gryden, og vend det hele forsigtigt rundt, så krydderierne bliver godt fordelt. Sørg for at få det hele med fra bagepladerne. Smag til med salt, og juster med citronsaft og evt. sukker. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
379 kJ
Kulhydrater
6,8 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
4,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blomkålskorma med grønne linser og topping med nødder

Blomkålskorma med grønne linser og topping med nødder

Indeholder
Mælk, Nødder