Blomkålssuppe med spinat og fennikelfrø

Billede
Blomkålssuppe med spinat og fennikelfrø

Blomkålssuppe med spinat og fennikelfrø

Denne blomkålssuppe bliver smuk grøn fra den friske spinat, som blendes i suppen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.00
Portioner
20

Ingredienser

Blomkål, i buketter
1500 g
Rapsolie
150 g (1½ dl)
Fennikelfrø
40 g
Sødmælk
750 ml
Mandelmælk
400 ml
Grøntsagsbouillon
2000 ml
Spinat
300 g
Citron, saft
75 g
Hvedebrød
600 g
Olivenolie
40 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kom blomkål, rapsolie og fennikelfrø i en gryde, rist et par minutter, uden det tager farve. 

Tilsæt mælk, grønsagsbouillon og mandelmælk i gryden, kog i ca. 20-25 minutter, til blomkålen er kogt hel mør. Kom spinaten i gryden, og stavblend til en grøn cremet suppe - du kan også vende friske spinatblade i suppen, uden at blende. Smag til med citronsaft, salt og peber. 
 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
311 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
2,1 gram
Fedtstof
4,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blomkålssuppe med grønne linser, spinat og fennikelfrø

Blomkålssuppe med grønne linser, spinat og fennikelfrø

Indeholder
Gluten, Mælk