Blomkålssuppe med spinat og fennikelfrø
Billede
Blomkålssuppe med spinat og fennikelfrø
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.00
Portioner
20
Ingredienser
Blomkål, i buketter
1500 g
Rapsolie
150 g (1½ dl)
Fennikelfrø
40 g
Sødmælk
750 ml
Mandelmælk
400 ml
Grøntsagsbouillon
2000 ml
Spinat
300 g
Citron, saft
75 g
Hvedebrød
600 g
Olivenolie
40 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom blomkål, rapsolie og fennikelfrø i en gryde, rist et par minutter, uden det tager farve.
Tilsæt mælk, grønsagsbouillon og mandelmælk i gryden, kog i ca. 20-25 minutter, til blomkålen er kogt hel mør. Kom spinaten i gryden, og stavblend til en grøn cremet suppe - du kan også vende friske spinatblade i suppen, uden at blende. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
311 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
2,1 gram
Fedtstof
4,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Blomkålssuppe med grønne linser, spinat og fennikelfrø
Indeholder
Gluten, Mælk