Bønne-enchiladas

Billede
Bønne-enchiladas

Bønne-enchiladas

De bløde, mexicansk-inspirerede hvedetortillas holder på en fyldig grøntsagssovs, der får mæthed og en fornuftig portion grønne proteiner fra både kidneybønner og sorte linser.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Kidneybønner, tørrede
720 g
Løg, grofthakket
320 g
Hvidløg, hakket
60 g
Bladselleri, hakket
400 g
Gulerødder, skåret groft
400 g
Spidskommen, stødt
8 g
Koriander, stødt
8 g
Paprika, røget
20 g
Chili, tørret
8 g
Balsamico, mørk
200 g
Soyasauce
120 g
Tomatpuré
140 g
Hakkede tomater
1600 g
Belugalinser
240 g
Bouillon
600 g
Hvedetortillas
20 stk
Mozzarella, revet
350 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kidneybønnerne i letsaltet vand i 45-60 minutter, til de er møre.
Kog dem gerne med lidt grøntrester, toppe eller stilke for at give smag. Sigt bønnerne, men gem kogevandet til bouillon til sovsen.
Steg løg og hvidløg i en stor gryde/steamer/kip med neutral olie,
indtil de bruner.
Tilsæt de hakkede bladselleri og gulerødder, spidskommen,
koriander, røget paprika og chili efter smag. Lad krydderierne riste
med nogle minutter under omrøring.
Hæld til sidst balsamico, soyasauce, tomatpuré, hakket tomat
og de sorte linser i, og supplér med bønnebouillon (eller vand),
indtil det dækker. Lad hele retten koge godt igennem i 30-45
minutter, indtil linserne er møre.
Smag til med salt, peber og evt. lidt mere balsamico som syre. Hvis
retten bliver for tør under kogningen, suppler med ekstra vand.
Find passende ovnfaste fade frem til servering. Fyld tortilla-pande-
kagerne med en passende mængde bønnesovs og rul dem sam-
men i fadet, side om side, så de holder hinanden i skak.
Drys med ost og hæld lidt rapsolie ovenpå.
Bag enchiladas´ne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter, indtil
osten er smeltet og tortillaerne en smule gyldne i kanterne.

Opskriften indgår i disse retter