Bønne-enchiladas
Bønne-enchiladas
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kidneybønnerne i letsaltet vand i 45-60 minutter, til de er møre.
Kog dem gerne med lidt grøntrester, toppe eller stilke for at give smag. Sigt bønnerne, men gem kogevandet til bouillon til sovsen.
Steg løg og hvidløg i en stor gryde/steamer/kip med neutral olie,
indtil de bruner.
Tilsæt de hakkede bladselleri og gulerødder, spidskommen,
koriander, røget paprika og chili efter smag. Lad krydderierne riste
med nogle minutter under omrøring.
Hæld til sidst balsamico, soyasauce, tomatpuré, hakket tomat
og de sorte linser i, og supplér med bønnebouillon (eller vand),
indtil det dækker. Lad hele retten koge godt igennem i 30-45
minutter, indtil linserne er møre.
Smag til med salt, peber og evt. lidt mere balsamico som syre. Hvis
retten bliver for tør under kogningen, suppler med ekstra vand.
Find passende ovnfaste fade frem til servering. Fyld tortilla-pande-
kagerne med en passende mængde bønnesovs og rul dem sam-
men i fadet, side om side, så de holder hinanden i skak.
Drys med ost og hæld lidt rapsolie ovenpå.
Bag enchiladas´ne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter, indtil
osten er smeltet og tortillaerne en smule gyldne i kanterne.