Bønne- og linsepostej med svampe og sylt

Billede
Bønne- og linsepostej med svampe og sylt

Bønne- og linsepostej med svampe og sylt

Denne bønne- og linsepostej er et dejligt alternativ til den klassiske leverpostej. Postejen har masser af fylde fra bønner og linser, og får en dyb umamismag fra svampene. Den serveres på en god og gerne hjemmebagt skive rugbrød med syltet grønt.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
7.40
Portioner
20

Ingredienser

Champignon, i halve
100 g
Løg, hakket
50 g
Hvidløg, hakket
6 g
Bladselleri, snittet
30 g
Smør
50 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
125 g
Bønner, tørrede
50 g
Linser, tørrede
50 g
Æg
82 g (1 stort æg)
Timian, frisk, hakket
7 g
Allehånde, stødt
1,5 g
Muskatnød, stødt
1 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Steg svampene gyldne i smør, og tag dem af panden. Steg løg, hvidløg og bladselleri gyldent i smør.

Hæld vandet fra de udblødte linser og bønner. Kom de stegte svampe, løg, hvidløg, bladselleri, daggammelt hvedebrød, bønner, linser, æg, timian, allehånde, muskatnød og salt og peber i en foodprocessor. Blend til en ensartet fars. Medtag gerne eventuelt overskydende fedtstof fra stegning.

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom farsen i formen, og glat den ud med en våd dejskraber. Bag ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har en kernetemperatur på 75 grader.

Lad postejen køle af inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
690 kJ
Kulhydrater
16,4 gram
Proteiner
6,5 gram
Fedtstof
7,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bønne- og linsepostej med svampe og sylt på rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg