Bønne- og linsepostej med svampe og sylt
Billede
Bønne- og linsepostej med svampe og sylt
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
7.40
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Champignon, i halve
100 g
Løg, hakket
50 g
Hvidløg, hakket
6 g
Bladselleri, snittet
30 g
Smør
50 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
125 g
Bønner, tørrede
50 g
Linser, tørrede
50 g
Æg
82 g (1 stort æg)
Timian, frisk, hakket
7 g
Allehånde, stødt
1,5 g
Muskatnød, stødt
1 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Steg svampene gyldne i smør, og tag dem af panden. Steg løg, hvidløg og bladselleri gyldent i smør.
Hæld vandet fra de udblødte linser og bønner. Kom de stegte svampe, løg, hvidløg, bladselleri, daggammelt hvedebrød, bønner, linser, æg, timian, allehånde, muskatnød og salt og peber i en foodprocessor. Blend til en ensartet fars. Medtag gerne eventuelt overskydende fedtstof fra stegning.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom farsen i formen, og glat den ud med en våd dejskraber. Bag ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har en kernetemperatur på 75 grader.
Lad postejen køle af inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
690 kJ
Kulhydrater
16,4 gram
Proteiner
6,5 gram
Fedtstof
7,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Bønne- og linsepostej med svampe og sylt på rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg