Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri
Billede
![Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2022-04/Meyers-Photo-Martin-Kaufmann_DSC4754-2.jpg?itok=T-27otn0)
Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Hvide bønner, tørrede
520 g
Champignon, i kvarte
250 g
Skalotteløg, finthakket
150 g
Gulerødder, i tern
500 g
Knoldselleri, i tern
800 g
Bladselleri, snittet
200 g
Æblemost
200 g
Æbleeddike
1 dl
Grøntsagsbouillon
2 L
Laurbærblade (stk)
5 stk
Rosmarin, hakket
25 g
Rapsolie
1 dl
Sådan gør du
Dræn bønnerne fra udblødningsvandet.
Steg champignon hårdt af i en gryde med olie, til de begynder at tage farve. Tilsæt løgene, og steg videre et par minutter. Kom så resten af de skårede grønsager i gryden, og lad det stege yderligere et par minutter.
Kom nu de drænede bønner i gryden sammen med æblemost og æbleeddike, og lad det koge ind i 5 minutter. Kom så grøntsagsbouillon, laurbærblade og rosmarin i gryden, og lad det simre i 30-40 minutter, til bønnerne er møre.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
265 kJ
Kulhydrater
7,0 gram
Proteiner
2,5 gram
Fedtstof
2,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder, knoldselleri, stegte svampe og persille](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2022-04/Meyers-Photo-Martin-Kaufmann_DSC4754.jpg?itok=hRXyTk53)