Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri

Billede
Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri

Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder og knoldselleri

Cassoulet er en traditionel fransk simreret, som typisk laves på forskellige kødudskæringer og hvide bønner. Vi har bevaret de hvide bønner, men skruet gevaldigt op for grøntsagerne. Æblemosten i saucen giver en behagelig afbalanceret sødme.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
520 g
Champignon, i kvarte
250 g
Skalotteløg, finthakket
150 g
Gulerødder, i tern
500 g
Knoldselleri, i tern
800 g
Bladselleri, snittet
200 g
Æblemost
200 g
Æbleeddike
1 dl
Grøntsagsbouillon
2 L
Laurbærblade (stk)
5 stk
Rosmarin, hakket
25 g
Rapsolie
1 dl

Sådan gør du 

Dræn bønnerne fra udblødningsvandet.



Steg champignon hårdt af i en gryde med olie, til de begynder at tage farve. Tilsæt løgene, og steg videre et par minutter. Kom så resten af de skårede grønsager i gryden, og lad det stege yderligere et par minutter.



Kom nu de drænede bønner i gryden sammen med æblemost og æbleeddike, og lad det koge ind i 5 minutter. Kom så grøntsagsbouillon, laurbærblade og rosmarin i gryden, og lad det simre i 30-40 minutter, til bønnerne er møre.



Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
265 kJ
Kulhydrater
7,0 gram
Proteiner
2,5 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder, knoldselleri, stegte svampe og persille

Bønnecassoulet med hvide bønner, gulerødder, knoldselleri, stegte svampe og persille