Bønnespread
Billede
Bønnespread
Måltidstype
Måltid i KKFO
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Kidneybønner
3 dåser
Soltørrede tomater i olie
150 g
Hvidløg
3 fed
Solsikkekerner
100 g
Bagte eller kogte gulerødder
400 g
Tomatpuré
100 g
Citron, saft
Salt og peber
Sådan gør du
Rist solsikkekerner let på en tør pande.
Skræl gulerødderne, og kog dem møre i letsaltet vand. Kogevandet hældes fra og gemmes.
Kom solsikkekerner, gulerødder, bønner, hvidløg, tomatpuré, salt og citronsaft i en foodprocessor og blend, til du har en ensartet cremet masse.
Smag grundigt til med salt, peber og ekstra citronsaft eller eddike. Gulerødder er søde og har brug for syre for at smagen bliver balanceret. Tilsæt lidt efter lidt kogevandet fra gulerødderne, til konsistensen er cremet.