Bønnetopping med dild og citron
Billede
               
  Bønnetopping med dild og citron
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Gluten
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Klimatal
              3.00
          Portioner
              20
          Dagen før
Udblød bønnerne i rigeligt vand natten over.
Ingredienser
Hvedebrød
      
            500 g
      
      Gulerødder, skåret groft
      
            600 g
      
      Bønner, tørrede
      
            200 g
      
      Knoldselleri, i tern 
      
            800 g
      
      Dild, finthakket
      
            40 g
      
      Citron, saft og skal
      
            40 g
      
      Olivenolie
      
            40 g
      
      Salt & Peber
      
      Sådan gør du
Skyl bønnerne i koldt vand, og kog dem i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter, til de er helt møre. Tjek gerne ved at smage på et par bønner. Hæld vandet fra, og damp af.
Kom grøntsagerne i en gryde med ca. 2 cm vand i bunden og lidt salt. Læg låg på, og damp grøntsagerne i et par minutter, gerne så de stadig har bid.
Kom bønner i gryden til de dampede grøntsager, vend det let sammen med citronsaft og -skal, salt og peber, og lun det igennem.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              330 kJ
          Kulhydrater
              9,3 gram
          Proteiner
              3,0 gram
          Fedtstof
              2,5 gram
          Opskriften indgår i disse retter
 
Fiskesuppe med rodfrugter og bønner
Indeholder
        Mælk, Gluten