Bønnetopping med dild og citron
Billede
![Bønnetopping med dild og citron](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5987-2.jpg?itok=ewpVuP9d)
Bønnetopping med dild og citron
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.00
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Hvedebrød
500 g
Gulerødder, skåret groft
600 g
Bønner, tørrede
200 g
Knoldselleri, i tern
800 g
Dild, finthakket
40 g
Citron, saft og skal
40 g
Olivenolie
40 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Skyl bønnerne i koldt vand, og kog dem i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter, til de er helt møre. Tjek gerne ved at smage på et par bønner. Hæld vandet fra, og damp af.
Kom grøntsagerne i en gryde med ca. 2 cm vand i bunden og lidt salt. Læg låg på, og damp grøntsagerne i et par minutter, gerne så de stadig har bid.
Kom bønner i gryden til de dampede grøntsager, vend det let sammen med citronsaft og -skal, salt og peber, og lun det igennem.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
330 kJ
Kulhydrater
9,3 gram
Proteiner
3,0 gram
Fedtstof
2,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Fiskesuppe med rodfrugter og bønner](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5987.jpg?itok=aoH73I2R)
Fiskesuppe med rodfrugter og bønner
Indeholder
Mælk, Gluten