Fiskesuppe med rodfrugter
Billede
Fiskesuppe med rodfrugter
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.80
Portioner
20
Ingredienser
Æbler, i tern
600 g
Porre, i skiver
800 g
Løg, hakket
400 g (4 stk)
Persillerødder, i tern
600 g
Fiskeben
2000 g
Peberkorn
10 g
Vand
4,4 liter
Æblemost
6 dl
Fløde 38%
1 dl
Æbleeddike
0,3 dl
Rørsukker
40 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom æblerne, porrer, persillerødder og løg i en passende gryde sammen med fiskeben og peberkorn. Hæld most og vand i gryden. Bring suppen i kog, og fjern det skum, der danner sig på overfladen med en ske undervejs. Lad suppen koge ved svag varme i præcis 25 minutter - koger du den i længere tid, kan suppen blive bitter og geleagtig i konsistensen.
Tag suppen af varmen, og lad den trække i ca. 25 minutter. Sigt fyldet fra suppen, tilsæt fløden, og kog den ind i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber, æbleeddike og en lille smule sukker.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
110 kJ
Kulhydrater
4,1 gram
Proteiner
0,5 gram
Fedtstof
0,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Fiskesuppe med rodfrugter og bønner
Indeholder
Mælk, Gluten