Burgerboller bagt med smørbønner

Billede
Burgerboller bagt med smørbønner

Burgerboller bagt med smørbønner

I disse burgerboller bruges der smørbønner i dejen, da det giver bollerne en dejlig saftighed, en god smag og et skud plantebaseret protein.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20

Ingredienser (ca. 20 stk)

Smørbønner, tørrede
400 g
Smør
100 g
Gær
30 g
Vand
2½ dl
Hvedemel
1250 g
Sukker
50 g
Salt
30 g
Æg
400 g (7 stk)
Æg til pensling
1 stk

Sådan gør du

Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt friskt vand i 70-80 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og mos bønnerne sammen med smørret med et piskeris eller en kartoffelmoser. Lad mosen stå og køle af.

Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilsæt hvedemel, sukker, salt og den afkølede bønnemos. Ælt det til en sammenhængende dej. Tilsæt nu æggene et ad gangen, mens du fortsætter med at ælte, indtil dejen er smidig og elastisk. På en røremaskine tager det ca. 10-12 minutter ved mellem hastighed – lidt længere, hvis du ælter i hånden.

Lad dejen hvile og hæve 1 time tildækket på køkkenbordet. Del dejen i lige store stykker. Spænd dejstykkerne op til boller – brugen spartel til at folde dejen ind under sig selv, til du har flotte, runde boller med en jævn spændstig overflade.

Lad dem nu efterhæve tildobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
839 kJ
Kulhydrater
31,9 gram
Proteiner
6,5 gram
Fedtstof
4,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kyllingeburger med tomater, syltede agurker og tomatdressing

Kyllingeburger med tomater, syltede agurker og tomatdressing

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk