Burgerboller bagt med smørbønner
Burgerboller bagt med smørbønner
Dagen før
Ingredienser (ca. 20 stk)
Sådan gør du
Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt friskt vand i 70-80 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og mos bønnerne sammen med smørret med et piskeris eller en kartoffelmoser. Lad mosen stå og køle af.
Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilsæt hvedemel, sukker, salt og den afkølede bønnemos. Ælt det til en sammenhængende dej. Tilsæt nu æggene et ad gangen, mens du fortsætter med at ælte, indtil dejen er smidig og elastisk. På en røremaskine tager det ca. 10-12 minutter ved mellem hastighed – lidt længere, hvis du ælter i hånden.
Lad dejen hvile og hæve 1 time tildækket på køkkenbordet. Del dejen i lige store stykker. Spænd dejstykkerne op til boller – brugen spartel til at folde dejen ind under sig selv, til du har flotte, runde boller med en jævn spændstig overflade.
Lad dem nu efterhæve tildobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.