Cajun Gumbo-gryde

Billede
Cajun Gumbo-gryde

Cajun Gumbo-gryde

Gumbo er en stuvning, som er særlig populær i den amerikanske delstat Louisiana. Gumbo består af en stærkt krydret fond, kød og ‘den hellige treenighed’ af selleri, paprika og løg. Her spiller græskar hovedrollen sammen med pebre og en krydret chorizo.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Portioner
20

Ingredienser

Hokkaidogræskar
4000 g
Olivenolie
50 g
Planteolie
750 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, hakket
100 g
Grøn peberfrugt, i tern
1000 g
Chorizo, i tern
600 g
Tomatpuré
200 g
Timian, frisk, plukket
30 g
Laurbærblade
12 g
Chilipulver 
10 g
Paprika
20 g
Oregano
20 g
Spidskommen
20 g
Hvedemel
250 g
Grøntsagsbouillon
4000 g
Æblecidereddike

Sådan gør du

Del græskaren i halve, fjern indmaden, skær dem ud i grove stykker og vend dem med nogle dråber olivenolie og salt.
Kom derefter græskaren på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er møre.
Kom planteolien i et kogekar med omrøring, det må gerne brune en smule, rist derefter begge slags løg i olien i 3-4 minutter, til de er godt møre.
Kom derefter peberfrugt, chorizopølse og tomatpuré i gryden sammen med alle krydderier og rist videre et par minutter.
Sigt melet over gryden og rist videre, tilsæt grønsagsbouillon og kog i 15-20 minutter, til saucen har fået en god blank konsistens. Kom græskarret i gryden og smag til med salt og peber og lidt æblecidereddike.

Opskriften indgår i disse retter