Cajun Gumbo-gryde
Billede
Cajun Gumbo-gryde
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Portioner
20
Ingredienser
Hokkaidogræskar
4000 g
Olivenolie
50 g
Planteolie
750 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, hakket
100 g
Grøn peberfrugt, i tern
1000 g
Chorizo, i tern
600 g
Tomatpuré
200 g
Timian, frisk, plukket
30 g
Laurbærblade
12 g
Chilipulver
10 g
Paprika
20 g
Oregano
20 g
Spidskommen
20 g
Hvedemel
250 g
Grøntsagsbouillon
4000 g
Æblecidereddike
Sådan gør du
Del græskaren i halve, fjern indmaden, skær dem ud i grove stykker og vend dem med nogle dråber olivenolie og salt.
Kom derefter græskaren på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er møre.
Kom planteolien i et kogekar med omrøring, det må gerne brune en smule, rist derefter begge slags løg i olien i 3-4 minutter, til de er godt møre.
Kom derefter peberfrugt, chorizopølse og tomatpuré i gryden sammen med alle krydderier og rist videre et par minutter.
Sigt melet over gryden og rist videre, tilsæt grønsagsbouillon og kog i 15-20 minutter, til saucen har fået en god blank konsistens. Kom græskarret i gryden og smag til med salt og peber og lidt æblecidereddike.
Opskriften indgår i disse retter
Cajun Gumbo-gryde med pebre, græskar og chorizo med salat af grønne bønner
Indeholder
Gluten