Chili-beans fyld

Billede
Chili-beans fyld

Chili-beans fyld

Denne fyld er et lækkert element til mange retter. Brug den som et spicy og mættende tilbehør ved siden af de sprøde grøntsager
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
500 g
Olivenolie
200 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
40 g
Æblecidereddike
100 g
Flåede tomater 
1000 g
Kogevand fra bønnerne
500 g
Chilipulver 
5 g
Spidskommen, stødt
15 g
Paprika, sød
5 g
Paprika, røget
5 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra de hvide bønner og kom dem i gryde og dæk dem med rigeligt vand med salt i. Kog dem under låg i 50-55 minutter, til de er godt møre. Hæld
kogevandet fra, men gem det til senere.
 

Varm olien op i et kogekar under omrøring, kom begge slags løg i gryden rist dem glasklare uden de tager farve. Kom alle de tørre krydderier i gryden og rist et par minutter.
Kom æblecidereddike og flåede tomater og bønnerne ned i gryden sammen med bønnekogevand. Kog ved varme i 10-15 minutter, til en tæt stew.
Smag til med salt og peber.

Opskriften indgår i disse retter

Bagekartofler med chili-beans fyld, creme fraiche og broccoliråkost

Bagekartofler med chili-beans fyld, creme fraiche og broccoliråkost

Indeholder
Mælk