Chili-beans fyld
Billede
Chili-beans fyld
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Hvide bønner, tørrede
500 g
Olivenolie
200 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
40 g
Æblecidereddike
100 g
Flåede tomater
1000 g
Kogevand fra bønnerne
500 g
Chilipulver
5 g
Spidskommen, stødt
15 g
Paprika, sød
5 g
Paprika, røget
5 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra de hvide bønner og kom dem i gryde og dæk dem med rigeligt vand med salt i. Kog dem under låg i 50-55 minutter, til de er godt møre. Hæld
kogevandet fra, men gem det til senere.
Varm olien op i et kogekar under omrøring, kom begge slags løg i gryden rist dem glasklare uden de tager farve. Kom alle de tørre krydderier i gryden og rist et par minutter.
Kom æblecidereddike og flåede tomater og bønnerne ned i gryden sammen med bønnekogevand. Kog ved varme i 10-15 minutter, til en tæt stew.
Smag til med salt og peber.
Opskriften indgår i disse retter
Bagekartofler med chili-beans fyld, creme fraiche og broccoliråkost
Indeholder
Mælk