Salat af broccoli med æbler og appelsin
Billede
Salat af broccoli med æbler og appelsin
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Broccoli, i små buketter
1500 g
Appelsiner
1000 g
Æblecidereddike
135 g
Olivenolie
90 g
Honning
50 g
Æbler, i tern
75 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Skær broccolien i grove stykker, også stokken, som dog skal skæres ud i lidt mindre stykker. Lyndamp eller giv broccolien et hurtigt opkog og sæt derefter til afkøling.
Tag halvdelen af appelsinerne og skær skallen af med et juliennejern, kom dem derefter i en høj blender sammen med æblecidereddike, olivenolie og honning. Blend til en homogen dressing og smag til med salt og peber.
Pil den anden halvdel af appelsinerne fri for skaller og skær dem ud i tern og fjern kernehuset fra æblerne og skær også dem i tern. Vend nu de afkølede broccoli, æblerne og appelsinerne med dressingen.
Opskriften indgår i disse retter
Bagekartofler med chili-beans fyld, creme fraiche og broccoliråkost
Indeholder
Mælk