Citronmarinerede linser og perlebyg

Billede
Citronmarinerede linser og perlebyg

Citronmarinerede linser og perlebyg

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.10
Portioner
20

Ingredienser

Sorte linser, tørrede
250 g
Perlebyg
750 g
Citron, saft
1,5 dl
Rødløg, fintsnittet
100 g
Persille, grofthakket
75 g
Olivenolie
150 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog linserne og perlebyg i hver sin gryde i rigeligt letsaltet vand, i ca. 25-30 minutter, til begge dele er møre. Sigt kogevæsken fra, og afkøl.

Når det hele er afkølet, vend så linserne og perlebyggen med citronsaft, rødløg, persille og olivenolie. Smag til med salt og peber. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
626 kJ
Kulhydrater
19,6 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
5,3 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bowl med citronmarinerede linser og perlebyg, bagt ørred, råsyltet squash, hjertesalat og tykmælksdressing

Bowl med citronmarinerede linser og perlebyg, bagt ørred, råsyltet squash, hjertesalat og tykmælksdressing

Indeholder
Gluten, Mælk