Citronmarinerede linser og perlebyg
Billede

Citronmarinerede linser og perlebyg
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.10
Portioner
20
Ingredienser
Sorte linser, tørrede
250 g
Perlebyg
750 g
Citron, saft
1,5 dl
Rødløg, fintsnittet
100 g
Persille, grofthakket
75 g
Olivenolie
150 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog linserne og perlebyg i hver sin gryde i rigeligt letsaltet vand, i ca. 25-30 minutter, til begge dele er møre. Sigt kogevæsken fra, og afkøl.
Når det hele er afkølet, vend så linserne og perlebyggen med citronsaft, rødløg, persille og olivenolie. Smag til med salt og peber.
TIP
Du kan variere linserne med grønne Puy-linser eller en anden linse, du er glad for. Det skal bare være en, som beholder sin faste form efter kogning.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
626 kJ
Kulhydrater
19,6 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
5,3 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter

Bowl med citronmarinerede linser og perlebyg, bagt ørred, råsyltet squash, hjertesalat og tykmælksdressing
Indeholder
Gluten, Mælk