Creamy majspasta med ricotta og stegte majs

Billede
Creamy majspasta med ricotta og stegte majs

Creamy majspasta med ricotta og stegte majs

Ricotta betyder “kogt to gange” og er fremstillet af mælkevalle fra køer, får eller geder. Ricotta har et lavt indhold af fedt og energi, men et højt indhold af protein. Her bruges den til at gøre pastaen cremet, mens de stegte majs giver bid til retten.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
400 g
Pastahorn
1000 g
Olivenolie
200 g
Majs, friske eller fra frost
1300 g
Løg, finthakket
500 g
Hvidløg, finthakket  
20 g
Timian, frisk, hakket
30 g
Hvidvin
375 g
Ricotta
600 g
Fløde
360 g
Rapsolie, til stegning
Citron, saft
150 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog de hvide bønner møre i letsaltet vand i 55-60 minutter. Kog eller damp pastaen indtil den er mør, og vend den med lidt olivenolie. Gem lidt kogevand til senere.
Vend majs med lidt rapsolie og salt og gril dem søde i ovnen ved 200 grader, til de bruner en smule. Steg løg, hvidløg, timian (gem halvdelen til pynt) i olivenolie ved middelvarme på kipstegeren, til løgene er godt møre.
Tilsæt hvidvin, og lad det dampe ind i 2-5 minutter. Tilsæt de ristede majs (gem nogle til at pynte af med, ved servering), så ricotta, fløde og lidt kogevand fra pastakogningen.

Kog cremen hurtigt op under omrøring så klumper røres ud. Kog ikke for meget. Vend pastaen i cremen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server pastaen vendt med majscremen, drysset med lidt stegte majs på toppen og frisk timian.

Opskriften indgår i disse retter