Creamy majspasta med ricotta og stegte majs
Creamy majspasta med ricotta og stegte majs
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de hvide bønner møre i letsaltet vand i 55-60 minutter. Kog eller damp pastaen indtil den er mør, og vend den med lidt olivenolie. Gem lidt kogevand til senere.
Vend majs med lidt rapsolie og salt og gril dem søde i ovnen ved 200 grader, til de bruner en smule. Steg løg, hvidløg, timian (gem halvdelen til pynt) i olivenolie ved middelvarme på kipstegeren, til løgene er godt møre.
Tilsæt hvidvin, og lad det dampe ind i 2-5 minutter. Tilsæt de ristede majs (gem nogle til at pynte af med, ved servering). Tilsæt også ricotta, fløde og lidt kogevand fra pastakogningen.
Kog cremen hurtigt op under omrøring så klumper røres ud. Kog ikke for meget. Vend pastaen i cremen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server pastaen vendt med majscremen, drysset med lidt stegte majs på toppen og frisk timian.